Üdv, a kérdésem a következő lenne: sajnos nincs bejelentett munkám és most ismerősök, barátoknak segítek be- takarítás, bevásárlás meg ilyen dologban amiért 1-2 ezer forintot azért kapok. Ezután, hogy kell adóznom? Mekkora bevétel felet?
Figyelt kérdés
Ez nem rendszeres csak néha van egy egy ilyen.Ezután,hogy kell nekem adózni ,hisz nem egy állandó bevétel illetve mekkora érték felett kell adóznom? Sajnos nem vagyok tájékozott ez ügyben de problémát sem szeretnék magamnak okozni a tudatlanságommal.És csak ez a bevételem van jelenleg.Se munkanélküli segély se egyéb segélyeket nem kapok.2013. dec. 19. 19:50
11/16 A kérdező kommentje:
Kicsit jobban utánaszámoltam a dolgoknak és lehetséges ,hogy a NAV elrontott valamit.Mivel ügyintézővel beszéltem és ő is azt mondta,hogy lehetséges a túlszámlázás ami a TB-befizetést illeti. Durván másfél évre ami a 2012.01.01 től számolva a NAV több mint 300.000 ft elszámolási lapot küldött amit meg kell fizetnem.Tehát ha úgy nézem másfél évre havi több mint 15000 forintot kéne nekem TB-re befizetnem ami nagyon durva.A NAV ügyintézője pedig azt mondja max kicsivel 120.000 felett lenne ez az összeg. Így a kérvényező papírt sem küldtem el mert a személyes ügyintézőmmel kell beszélnem első körben. Létezik ilyen? Vagy valaki halott már ilyenről?
2013. dec. 20. 14:19
12/16 anonim válasza:
Részletezte a NAV a kiküldött levélben, hogy milyen adónemen mennyi tartozásod van?
Nyiss egy ügyfélkaput és meg tudod nézni részletesen az adófolyószámládat. Ott fenn van tételesen, hogy mikor milyen határidővel mennyi fizetési kötelezettséged van előírva.
13/16 A kérdező kommentje:
Igen kaptam egy majdnem 3 oldalas részletezést de abban a hiba az volt ,hogy a 2012 januárt vagy 52 alkalommal tüntették fel! És az kissé nagyon meghatározta hogy most ekkora összeget kellene fizetnem! Lehet ,hogy valami hiba történt mert ennyi kizárt ,hogy nem lehet. Ha csak nem volt 52 alkalommal Január 2012 ben!
2013. dec. 20. 18:24
14/16 anonim válasza:
Tedd már fel a részletező listát a személyes adataid kitakarásával.
15/16 anonim válasza:
Sajnos sokan nem tudják, hogy a havi 6660 Ft. egészségügyi járulékot meg kell fizetni abban az esetben ha nincs járuléklapot képező jövedelme. Aztán jön a meglepetéslevél a NAV-tól.
Van rá módjuk hogy behajtsák rajtad, ha majd munkahelyed lesz letartják a béredből a "tartozást".
Ha megszűnik a munkaviszony 42 napig van passzív TB, ezután fizetni kell.
16/16 anonim válasza:
mondjuk, ha én feketén dolgoznék, én nem írnám ki a netre, ahol a NAV is láthatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!