Esti tagozatos iskola, diákmunka, munkaügyibe bejelentkezve nincs. De jár családi? Lent részletesebben valaki pls
Az egy dolog, hogy az iskola helytelenül járt el, mert nem jelentette időben.
Neki viszont törvényi kötelezettségetek lett volna a jogosultsági ideje letelte után bejelentkeznie a NAVhoz egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre. Erre sem az iskolának, sem másnak nem kötelessége felhívni senkinek a figyelmét. Az ilyen bejelentkezési kötelezettség elmulasztás 200ezer forintig büntethető.
Távol áll tőlem, hogy az iskolát védjem, mert igencsak megérik a pénzüket, de ebben az esetben nem az iskola miatt szívtok, hanem azért, mert nem tudtátok a törvényt (a NAVot pedig nem érdekli, hogy honnan tudjátok, hogy mi a törvény, csak az érdekli, hogy be legyen tartva)
Sziasztok! Én is hasonlóképpen jártam. Másfél éven keresztül sehol nem jelezték hogy nem lennék jogosult az egészségügyi ellátásra. Múlt hónapban dobott ki az orvosnál a rendszer pirosan.
Már csak azért is mélységesen fel vagyok háborodva, mert most kaptam egy levelet a Nav-tól és abban még le is írják feketén-fehéren, hogy "Az állam adóhatóság az egészségügyi szolgáltatásra jogosultság megfelelő rendezése érdekében a nyilvántartás szerint biztosítási jogviszonnyal nem rendelkezőket, vagy jogszabályban meghatározott egyéb jogcímen egészségügyi szolgáltatásra nem jogosultakat előzetesen értesíti."
Semmilyen értesítést nem kaptam!!!!! Akkor miért kérik rajtam számon? Elismerem, nekem is jobban oda kellett volna rá figyelnem, meg utána kellett volna járnom, de szerintem ez kölcsönös dolog lenne.
Kérdésem az lenne kedves DaJeMe hogy hogyan sikerült megoldani ezt a problémát? Kellett visszamenőleg fizetni? Vagy elengedték esetleg a "tartozást" ?
Előre is köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!