Kell-e adóznom használt dolgok eladásából? (lent)
Figyelt kérdés
Az év elején rengeteg holmimat eladtam amire nincs szükségem. Ismerősöknek illetve azok ismerőseinek adtam el... Mindegyik értéke max. 1500ft volt, de mint mondtam, nagyon sok dolog kiselejteztem amire nincs szükségem. Mindezek mellett kaptam ösztöndíjat is (ebből nekünk nem kell adózni, mert a kiküldött adóbevallási csomagot sem kellett visszaküldenem). Tehát lehet-e bármi problémám abból, hogy az év elején eladogattam a cuccaimat?? Összesen talán 100.000 + Ft jöhetett ebből be (nem egyszerre hanem szépen apránként).. Illetve ha ezek a NAV rendszerében feltűntek, akkor kellett-e róla kapnom bármilyen papírt? mert úgy hallottam, hogy ilyenkor kiküldenek egy papírt, amin el kell "magyaráznom" a pénz forrását... válaszokat előre is köszönöm! :)2013. dec. 15. 18:39
2/4 anonim válasza:
egyrészt gondolom nem bankon ment, szóval nem lenyomozható, másrészt olyan kevés, hogy a kutya nem foglalkozik vele, harmadrészt annyira kevés, hogy mamúgysem kellene bevallanod (meg persze nem is üzletszerű), szóval szerintem semmit sem kell csinálnod
3/4 A kérdező kommentje:
Bankon keresztül ment, de minden holmi használt volt. Szóval akkor 600.000Ft-ig adómentes egy évben? Köszönöm a válaszokat.
2013. dec. 15. 19:19
4/4 anonim válasza:
Ha nem üzletszerűen végzed, hanem a saját használt dolgaidat adod tovább, akkor igen, évi 600ezerig adómentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!