Ha maszek telefonostól veszek telefont, akkor mit ír a számlára, illetve mit írhatna? Ebből kell neki adóznia?
Szóval, szeretnék venni telót 100 körül, de ha a számlára azt írná, hogy laptop, akkor a cégem visszafizeti az áfát, tehát 27.000ft-ot!
Nem tudna írni esetleg olyat, hogy 300.000-ért adott nekem laptopot? Ez neki jelenthet gondot? Mármint a telefonosnak!
Így a cégem adna 81 ezret!!!
Ötlet?
Haha, persze.
Amúgy amit kérnél tőle az fiktív számla, most ha jól emlékszem 6 hónaptól 3 évig terjedő szabadságvesztéssel díjazzák a hatóságok.
Arról nem is beszélve, hogyha ő ad neked egy 300e-es számlát az után neki olyan 75e-nyi áfát kéne befizetnie az adóhatóságnak (ahogy te sem 81e-t kapnál vissza a cégedtől...), ettől meg nyilván nem lenne különösebben boldog...
Erre vonatkozott a kérdésem... Sajnos nem tudtam, ezért kérdeztem!
A cégem visszaadja az áfát, mindig is visszaadta... 27%-ot!
Inkább veszek akkor saját pénzből telefont, nem keresem a bajt! De nem értem ezt az egészet! Valaki elmagyarázná érthetően?
Nekik az miért jó, ha kapnak minél több számlát? Abból hogyan lesz pénzük? A 27%-ot ugye nekem fizetnék kp-ben, mi lesz a maradék 73-al?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!