Másodállásban vállalkozóként dolgozna a férjem villanyszerelőként. Egyelőre nem tudjuk mennyi bevételre számítsunk. Milyen adózási formát célszerű választani? Mi a különbség az adózási formák között?
Járulék és adóoptimalizálási szempontból lehet érdekes. Mivel szolgáltató lenne és kevesebb lenne az alapanyag költsége, szerintem kis költséggel, egy egyéni vállalkozóit érdemes indítani,mint sem 500.000-es befektetéssel(2016-ig 3 milliós feltőkésítéssel) Kft-t létrehozni.
A könyvelő pedig segít az adózási kérdésekben és a kiválasztásban (pl.a KATA-s ez esetben havi 25 ezer Ft állandó kiadást jelent,vagy hogy alanyi adómentes legyen, vagy sem), akit amúgyis mindenképp fizetni kell a tevékenységhez.
Első teljesen korrektül válaszolt.
Én csak megerősítem hogy főállás mellett, (heti 36 óra feletti munkaviszony esetén) KATA-val célszerű vállalkozni. Arra lett kitalálva hogy a kisvállalkozókat segítsék. De ehhez kell valamennyi bevétel mert havi fix 25 ezer ft. Viszont ez ennyi. Nincs vele macera, nincsenek nyílvántartások, (Annyi) nem kell kivétet venned stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!