Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 2 lakásom van, mennyi lesz...

2 lakásom van, mennyi lesz jövőre az ingatlanadóm?

Figyelt kérdés

1. vidéki megyeszékhelyen kb. 8 mFt-s (itt lakok)

2. fővárosban 12 mFt-ot érő

Ez most úgy működik, hogy az első ingatlan 15 mFt alatt, a második 10 mFt alatt adómentes? Mindegy, hogy az-e az első, amelyikben lakom?

2009. nov. 16. 22:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Én ezt sajnos nem tudom, mert nekem 1 lakásom sincs.
2009. nov. 16. 23:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Itt van a bibi, hogy hiába gondolod, hogy a lakásaid értéke kb. mennyi, mert majd az APEH weboldalán lesz egy "Ingatlan kalkulátor", ahol beütve az ingatlanod paramétereit ők mondják meg, mennyi a forgalmi értéke...

(Amiről eddig azt hitted, hogy 8m Ft, majd ott kiderül, hogy 16m Ft.)

Az első ingatlanod 30m Ft alatt adómentes, de ha van egy további, akkor már az egyik sem adómentes, a kettő értéke összeadódik és fizethetsz, mint a katonatiszt...

(Már akkor sem adómentes 2 ingatlan, ha az összértékük 30m Ft alatt van!)

Nekem is 2 ingatlanom van (1 vidéki házrész + 1 Bp-i lakás)

2009. nov. 16. 23:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Itt ki tudod számolni:

[link]

2009. nov. 17. 06:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Húúú. Szóval, az első ingatlan (amiben életvitelszerűen él a tulajdonos) 30 mFt-ig, a második 15 mFt-ig lesz adómentes. Esetünkben 11,850 mFt jött ki az elsőre és 13,180 mFt jött ki a másodikra, így éppenhogy nem kell még fizetni. Valós értékük szerintem inkább csak 8 és 12 mFt.
2009. nov. 17. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!