Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Megváltoztathatok-e számlázási...

Megváltoztathatok-e számlázási adatokat a Vámnál, ha külföldről érkezik rendelésem egy kiállított számlával?

Figyelt kérdés

Úgy tartom legegyszerűbb, ha vázlatpontokban írom le a problémám:

1. Rendeltem egy készüléket külföldről az ismerősöm cégének adataival. (A szállítási cím én vagyok.)

2. Hamarosan megérkezik, erről engem értesített a DHL.

3. Vámkezelésre fog kerülni a sor, és kell a VPID szám, ami megnehezíti a helyzetet, mert sok időbe telhet az igénylése, a raktári díj viszont napi 4200Ft (viva la bureaucratie).

4. Most ott tartok, hogy megváltoztatnám a rendelés formátumát cégesről magánszemélyre.

Kérdésem: Ez (a 4-es pont) lehetséges?

2013. nov. 6. 18:49
 1/6 A kérdező kommentje:

Céges felhasználatra került volna a készülék, és tisztában vagyunk vele, hogy - feltéve, hogy lehetséges - egy ilyen változtatás után ez nem volna lehetséges.

Ez után magán felhasználatra fog kerülni.

2013. nov. 6. 18:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem, de a vpid-t elég gyorsan kiadják igényléskor. Én amikor először rendeltem a cégemnek, már úton volt a rendelt termék 4 napos Fedex szállítással, a vám kiadta talán még aznap a vámtarifaszámot.

Számlát meg szerintem utólag nem fognak módosítani, hiszen a vámolást (és gondolom a vételár számlázását is) is aszerint végzik és valóban nem tudna bekerülni sem a cég könyvelésébe. Az áfát is Te fizetnéd a cég helyett kézbesítéskor? Elég zavaros ez így....

2013. nov. 6. 19:56
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Neked mennyi időbe telt VPID számot kapni?

2013. nov. 6. 22:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem akarok hazudni, már 6 éve volt, de még aznap megvolt, vagy másnap kellett visszamenni érte. A lényeg,hogy a 4 napos szállítás alatt készen voltunk vele.
2013. nov. 6. 22:25
 5/6 A kérdező kommentje:

És amúgy a kérdés büntethető, ha a DHL Expressztől megkérdem, hogy: "Amit előzőleg külföldről céges adatokkal rendeltem meg, azt itthon kérhetem-e, hogy az Áfás számla kiállításakor személyes adatokkal történjen, azaz Magyarországon már személyi birtokba kerülne átvételkor cég helyett?"

Tudom, hogy hülyén hangzik, de ha a legrosszabb ami érhet, hogy hülyének néznek, akkor vállalom, csak attól tartok, hogy nehogy már a kérdés is büntethető legyen. :(

2013. nov. 7. 13:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Ebben csak annyi a bibi, hogy nem a DHL adja a számlát, hanem a tengerentúli eladó. A DHL csak a szállítást végzi, és a vevőnek ő nem ad semmiféle számlát.
2013. nov. 7. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!