Ha csak a rezsit fizetik az albérlők azután is kell adózni?
mivel nincas plusz bevétel nem kell adózni.
mivel nincs szerződés amugyse, mert fekete, de azzal más szempontból üthetitek meg a bokátokat.. (pl ha az albérlő mégse fizeti a rezsit nem tudjátok jogi uton behajtani tőle)
Hogy mi van? Miért adod ingyen? Rokon, barát vagy mi? Eleve hülyeséget csinálsz de azért legalább kauciót kértél?? Ha mégse fizetné a rezsit akkor legalább részben védve legyél.
Amúgy adózni az albérleti díjból kell. Persze erősen kérdéses hogy elhiszi valaki is, hogy tényleg ingyen adod.
Ha nem fizet bérleti díjat, akkor nem (al)bérlő, hanem szívességi lakáshasználó, aki rendezi a fogyasztása után a számlákat.
Nincs bevétel, tehát nincs jövedelem sem, ami után SZJA-t kéne fizetnetek. Ez a jogi felállás...
Attól még nem ártana egy szerződés erről, valamint kauciót is lehet kérni, egy esetleges rongálás, vagy valami más miatt, amit csak a szerződés megléte esetén tudsz jogi úton perelni rajtuk, egyébként nem.
Nekem is volt ilyenem. Egy nénike fázott télen a házában, nem tudta kifűteni, így beengedtem az összkomfortos, üres lakásomba, mondván legalább nem nekem kell "fenntartanom", Ő pedig nem fázik. Írtunk róla egy megállapodást, rendeztük benne, hogy ki mikor megy, ha kell, ki milyen költséget áll a lakásból, ha szükséges, és kész. Mindenki boldog volt...
Sőt! Egy biztosítási kár esetén is jól jöhet a megállapodás, hiszen a biztosító csak akkor fizeti más vagyontárgyát, ha jogilag le van fedve a dolog. Persze ez függ attól is, hogy a biztosításba beletetettük-e ezt a fajta biztosítási eseményt, mint kockázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!