Nem tudom jó helyre írok e! de szerintetek a cégeknek
kötelességük bérjegyzéket adni a dolgozóknak havonta?
11/18 anonim válasza:
Igen!KÖTELEZŐ, minden esetben. Ha van internet/ügyfélkapus regisztrációd, ott megtudod nézni - többek között - a foglalkoztatási jogviszonynál hogy mikortól - és hol vagy foglalkoztatási jogviszonyban. Ha nincs ügyfélkapud pár perc alatt tudsz ideigleneset készíteni. Ezután megtudod nézni hogy be vagy e jelentve. Ennek tudatában már lehet "asztalt borogatni" (Én ezt csinálnám h biztosra menjek).
2013. okt. 15. 08:00
12/18 A kérdező kommentje:
utolsó válaszolónak!hogyan tudnék ügyfélkaput vagy mit csinálni???segítenél?köszönöm előre is!
13/18 anonim válasza:
Meg kell keresni a Magyarország.hu oldalt (google keresőbe beütüd és előhozza.) Amikor ez a portál megjelenik, jobb oldalt (második) található kék betűvel írva: Ügyfélkapu. Ott mindent megtalálsz, ami az ügyfélkapu nyitásához szükséges és ezenkívűl rengeteg más információhoz is hozzá tudsz jutni.
2013. okt. 15. 18:57
14/18 Katonca válasza:
Igen, kötelesek. Ha számlára utalják a pénzedet, akkor is.
Jogod van látni mennyit dolgoztál, és azért mennyi fizetést kaptál, mit vontak le stb..
A munkáltatódnál valami sántít!
2013. okt. 15. 20:06
15/18 A kérdező kommentje:
néztem az oldalt,de csak a hivatalban lehet ilyen csinálni?csak úgy most magamtól nem?
16/18 anonim válasza:
Igen, magadtól is csinálhatod. Lépések: Magyarország.hu - Regisztrálok - kitöltöm az adatlapot ideiglenes regisztrációhoz - olvassa el a tájékoztatónkat. Ez alapján értelemszerűen ki kell tölteni. Olvasd át a segítségeket is.
2013. okt. 16. 05:10
17/18 titok29 válasza:
Törveny irja elö, ha tetszik ha nem KAPNOD KELL!!
2013. okt. 18. 09:56
18/18 anonim válasza:
Az sem lehetetlen hogy a TB fizetve van de más nincs mivel a TB havonta kb 6.000 ft míg az ösz adózás acégnek annyi amennyi a fizetésed. Ha 100.000 et kapsz annyit fizet utánad a munkaadód. Így logikus, hogy lehetséges a TB fizetése olcsóbb és ha azt mondják az orvosnál pl, hogy jó a TB-d mért gondolná bárki, Hogy valami nincs rendben.
Én hasonlónak készülök utána nézni majd. Ezt meg tudod könynen nézni csak kell hozzá egy Ügyfél kapu amit az Adó hivatalban személyesen lehet csináltatni és onnantól kezdve interneten is meg lehet tekinteni.
Remélem segítettem valamennyit
2015. szept. 24. 15:27
Kapcsolódó kérdések: