A ház felét 750. 000 Ft-ra értékelte az Adóhatóság, kell adóznom? (magyarázat! )
1 éve halt meg az apukám, most zárult le a hagyatéki tárgyalás, mely szerint az én részem 750.000 Ft.ot ér.
Anyum már 10 éve nem él, a két rész eggyütt 1.500.000 Ft
ha eladjuk egyátalán nem kell adóznunk utána?
ha többért adjuk el, akkor sem?
és az adóbevallásba meg kell majd említeni?
Mivel most örököltél, ezért MOST esedékes az örökösödési illeték befizetése!
Csak azután tudod eladni a házat, ha kifizetted az örökösödési illetéket és átírták az ingatlant a te nevedre.
Ha azután eladod, akkor a kapott vételárat be kell majd írnod az adóbevallásodba és jövedelemadót kell fizetned utána...
A két adónem független egymástól : mindkettőt ki kell fizetned egymástól függetlenül!!!
az örökösédési illetéket már kifizettük,
de nem csak én vagyok az örökös
3an vagyunk testvérek, így egyenlőre 3 néven van, de el szeretnénk adni
Ha eladjátok,akkor jövedelemadót kell utána fizetni,és az adóbevallásba is szerepeltetni kell.De nem értem,hogy miért fizettetek örökösödési adót?Tavaly fogadták el a törvényt,hogy a közvetlen leszármazottak (gyereke) nem fizetnek örökösödési adót (ezt nevezte az MDF haláladónak)
Nézz ennek utána.
igen-igen tudom
nem örökösödési adó akart lenni
hanem az összeg amit a tulajdoni lapért + a hagyatéki eljárásért kellett fizetni
ne haragudjatok, csak egy kicsit zavart vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!