Mit csinál egy könyvizsgáló? Érdemes annak tanulni?
Figyelt kérdés
Hallottam, hogy 3 év fősuli után még 3 év elmélet és 3 év gyakorlat kell hozzá, plusz utána évenkénti vizsga. MEnnyit kell tanulni az évenkénti vizsgára?2009. nov. 6. 18:29
1/7 anonim válasza:
Nagyon sokat kell tanulni. Genya meló, de sokat kereshetsz vele.
2/7 anonim válasza:
Tény, hogy rengeteget kell tanulni. Érteni kell egy könyveléshez. A cégek évente elkészítik az éves beszámolójukat. A mérleget az eredménykimutatást. A könyvvizsgáló ezek nézi át, ha hibát talál, büntet. :)
3/7 anonim válasza:
Jah! És az éves vizsga azért szükséges, mert a pénzügy nagyon sokszor változik. Változnak az adók, változnak a jogszabályok. Itt mindig naprakésznek kell lenni, ezért fontos az évenkénti vizsga.
4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, és várom a többit is :)
2009. nov. 8. 19:42
5/7 anonim válasza:
Szia!
Én úgy tudom, hogy nagyon drága a könyvvizsgálói képzés, kötelező kamarai tagság van, viszont mostanában főleg nincs annyi munkájuk, mint régebben, mert csak az olyan cégeknek kötelező a könyvvizsgáló, akiknek a megelőző két év átlagában a nettó árbevételük a 100 millió Ft-ot elérte.
Így idén a munkájuk 80 %-kal csökkent, valószínűleg könyvelésből kell megélniük, az pedig nem fizet olyan jól.
6/7 anonim válasza:
Az előbbi hozzászólásomban elfelejtettem valamit megírni: tévedés, hogy ha a könyvvizsgáló valamilyen hibát talál a mérlegben, eredménykimutatásban, akkor büntet. Ehhez csak az APEH-nek van joga, a könyvvizsgálónak nincs.
7/7 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy a könyvvizsgáló a könyvelőt ellenőrzni, de nem büntet. A munkájuk nem csökken, hiszen ha egy vállalat csődbe megy, a csődeljárást is könyvelni kell, ill ellenőrizni.
2009. nov. 12. 17:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!