Főállású munkaviszony mellett a szálláshely-szolgáltatást szeretnék indítani. Adószámos magánszemélyként vagy egyéni vállalkozóként?
Figyelt kérdés
Üdv Mindenkinek! Főállású munkaviszony mellett ingatlant szeretnék kiadni - hétvégi háznak, kirándulóknak, tehát nem folyamatos bentlakással. Adószámos magánszemélyként is úgy kell fizetnem mint egyéni vállalkozóként? Tehát tételes elszámolás esetén bevétel-költség után? És pontosan milyen járulékokat kell így fizetnem? (SZJA + EHO csak? ) Sajnos a NAV telefonos ügyfélszolgáltata nem túl felkészült ebben a kérdésben. Kértem írásban is felvilágosítást, de az 30 nap.2013. szept. 23. 12:30
1/3 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy adószámos magánszemélyként is működik. Adózása: átalányadó, tételes elszámolás, 10% költséghányad.
Ha heti 36 órát meghaladó munkaviszonyod van akkor csak a nyereség után kell szja és eho.
2/3 Keresztesné Molnár A válasza:
Főállástól független a dolog. 16 % szja+ 27 % EHO, negyedévente előleget kell fizetni. Tételes helyett választhatod a 10%-os módszert is.
3/3 miro132 válasza:
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy amennyiben adószámos magánszemélyként szeretnék alkalmazni heti egy vagy 2 teljes napra vendégház takaritásra alkalmazottat, akkor melyik a legolcsóbb bejelentési mód ? Erre vonatkozhat a háztartási alkalmazott bejelentése ? vagy az alkalmi munka ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!