Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi lehet ez? Nem értem.

Mi lehet ez? Nem értem.

Figyelt kérdés

Megkaptam az APEH-től az éves elszámolást.

Tavalyi dátumon szerepel kiskorú örökösödési adó címén 97000 Ft tartozás.

Igaz hogy örököltem 18 éves koromban,de az nem tavaly volt,és a testvéreimnek pedig nem kell semmit sem fizetni.

Akkor most hogy van ez?

2009. nov. 6. 09:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha kiskorú örököl, akkor csak akkor kell fizetnie, ha betöltötte a 18. életévét. Lehet, hogy ez neked tavaly volt? Mert akkor tavaly emelkedett jogerőre a fizetési kötelezettség. Kérj részletfizetést, és a kamatok elengedését.
2009. nov. 6. 09:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem tavaly 20 éves voltam,ezért sem értem,és 3 közül miért csak nekem kell fizetni?
2009. nov. 6. 09:50
 3/6 anonim ***** válasza:

A többiek is elmúltak már 18 évesek?

De fizetni nem fizettél eddig illetéket, ugye?

A többiek sem fiatalkorúak már?

Szerintem azért csak most jelentkezett, mert amikor örököltél, még az illetékhivatalnál volt az ügyed. Az apehnak pedig csak most (tavaly) adhatták át. Kicsit elmaradtak vele.

És a többiek sem fizettek az öröklés időpontjában sem? Ők fiatalabbak, vagy idősebbek nálad?

2009. nov. 6. 10:57
 4/6 A kérdező kommentje:
Idősebbek 24 és 35 évesek.Az egyik nővéremnek is jött ilyen elszámolás és neki semmit nem kell fizetni.És egyiköjük sem fizetett eddig semmit.
2009. nov. 6. 11:46
 5/6 A kérdező kommentje:

És szerinted mennyi a legkisebb részlet amit kérhetek.

egyedül nevelem a kisfiam 38000 ft-ból.így is kevés a pénzünk.

2009. nov. 6. 11:48
 6/6 anonim válasza:

A levélben, amit kaptál kell lennie telefonszámnak. Hívd fel Őket és kérj folyószámla egyeztetést. Lehet, hogy telefonon is tudnak válaszolni.

Az apeh.hu oldalon pedig megtalálod a részletfizetéshez a nyomtatványt, ha jogos az illeték.

2009. nov. 12. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!