GYESre jár adóvisszatérítés?
Figyelt kérdés
Én úgy tudom nem jár,ezért sem kell leadni bevallást. De egy ismerősünk aki ezzel foglalkozik,ilyen cége van azt mondta jár...2013. szept. 5. 09:52
1/6 anonim válasza:
A gyesre nem jár, mert nem adóköteles jövedelem. Ha az évben csak gyesen voltál, (más jövedelmed nem volt) akkor valóban nem kell adóbevallást leadni.
Viszont ha a gyes mellett voltál valahol alkalmazva mellékállásban, vagy abban az évben még kaptál gyed-et is, akkor már kell csinálnod bevallást.
2/6 anonim válasza:
Nekem könyvelő azt tanácsolta, utána mástól is hallottam, igaz hogy nem kell, de azért nem árt egy 0-ás bevallást ilyen esetben sem beadni.
3/6 anonim válasza:
De attól, hogy 0-s bevallást leadsz, még ugyanúgy nem jár rá adóvisszatérítés!
4/6 anonim válasza:
Nem írtam, hogy attól járna adóvisszatérítés, nyilván nincs miből, csak, hogy nem árt beadni egy bevallást akkor is, ha csak gyest kapott egész évben.
5/6 A kérdező kommentje:
Személyesen voltam bent APEHban,hiszen nem ez az első éven gyesen. Ott mondták nem kell beadni bevallást.
2013. szept. 8. 07:45
6/6 anonim válasza:
Nem, tényleg nem kell. Csak van aki úgy van vele, hogy ilyen esetben sem árt biztos ami biztos alapon egy 0-ást beadni, de igazából tök fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!