Hogyan kell bizonylatolni a külföldről behozott lomis cuccot?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Külföldről behozott lomis üzletet szeretnék nyitni,kérem ha tud valaki segítsen!
A behozott árut hogy kell lepapírozni?
Ha jól értelmeztem a NAV felé nem kell számla,csak nyugta adási kötelezettség van!
Jól értem?
Köszönöm előre is a segítséget!
2013. aug. 20. 13:07
1/7 anonim válasza:
Beszerzési számlával igazolnod kell, ha hivatalosan is értékesíteni szeretnéd őket. Ergo az eladónak kéne adnia számlát. Vagy a másik út a fiktív számla erre most nem térnék ki mert bonyolult meg illegális..
2/7 anonim válasza:
"Ergo az eladónak kéne adnia számlát."
Tudod -egyáltalán- mi az a lomis árú?
Ott nincs eladó fél!
3/7 A kérdező kommentje:
na ez az ott nincs eladó,ergo nincs számla!
2013. aug. 20. 14:25
4/7 A kérdező kommentje:
én úgy értelmeztem a NAV állásfoglalása szerint számlával nem kell igazolni,de ha gazdasági tevékenység keretében adod el akkor adózni kell és nyugtaadási kötelezettség van!
2013. aug. 20. 14:27
5/7 anonim válasza:
Ezen az oldalon, a lap alsó harmadában- találsz egy ilyen alcímet: "Üzletszerűen folytatott ingóértékesítés"
Szerintem azt tanulmányozd át.
6/7 A kérdező kommentje:
Éppen az ajánlott cikket már elolvastam,ezért írtam azt hogy itt nincs beszerzési érték!
de ugye ha boltot nyitsz ott adod el akkor a bevétel után csak kell adózni!
2013. aug. 20. 16:40
7/7 anonim válasza:
ha vállalkozásivá tesszük, mert üzletszerű akkor a történet a hulladékos szabályok szerint kezdődik, hogy egyáltalán be hozhatod-e az országba legálisan? (élek a gyanúperrel, hogy nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!