Hova lett a pénz? APEH?
Hát szerintem valamit félreértettél. Ha munkanélküli vagy, akkor a kiskönyvvel minden hónapban be kell menni a munkaügyi hivatalban, és azokra a napokra nem fizetik a munkanélküli járulékot, annyival meghosszabbodik a munkanélküli ellátásod, de munkanélküli alatt nem kell magad után fizetni.
Ha kiskönyvvel alkalmaznak, akkor az nem jár biztosítási jogviszonnyal, fizetni kell magad után a 4500 Ft-ot. A kiskönyvvel való foglalkoztatás nem jogosít sem táppénzre, sem orvosi ellátásra, csak ha munkavégzés alatt ér valami.
Úgyhogy szerintem, nincs túlfizetésed, nem jár vissza a havi 4500-ból semmi.
Én ezt így tudom, nem is hallottam semmi olyasmit amit te írtál a kérdésedben. Sajnálom...
Sajnos nem mindennel értek egyet. A szolgálati idő ideje nem a befizetett egyészségbiztosítási járulék összege miatt nő (a befizetett 4500 Ft-tól) hanem a kiskönyves keresetedtől, mert a beragasztott bélyegnek van nyugdijjárulék tartalma. (Ezért is kell bejelenteni, ha magánnyugdijpénztártag vagy, hogy az összegből oda is jusson.)
Ha csak kiskönyvvel dolgozol, akkor ugyan kell bevallást készíteni a ledolgozott napokról az APEH felé, de ez nem jelenti azt, hogy neked bejelentett munkaviszonyod van, és ez így nem mentesít a havi 4500 forint befizetése alól. Tehát ténylegesen hátralékod van.
Remélem ha bemész az APEH-ba ezt ott érthetőbben elmagyarázzák neked.
Légyszi ha visszajöttél, írd be a kommentbe, hogy mit mondtak.
Jól ki is lettem akasztva más okból az APEH-nél, az amit leírtam hiteles forrásból volt.Tegnap beszéltem az APEH_nél egy ügyintéző hölggyel telefonon. Ő mondta azt, amit leírtam. Közben olyan problémám is akadt a dologgal, hogy állítólag elmaradásom van a számlán. Azt mondta tegnap a hölgy, hogy menjek be és intézzem el, ezzel párhuzamban töltsek ki egy lapot, amin bejelentem, hogy nem vagyok köteles TB-t fizetni, mert a munkáltató megteszi helyettem. Szép és jó eddig. bementem, kitöltöttem a kis lapot, mert az ottani hölgy is ezt mondta, vártam egy órát a soromra a semmiért, mert közölték, hogy nem kell ilyen lapot kitöltenem, nem kell kérvényeznem a lemondást, mert a munkáltatóm ezt megtette. Ekkor jött a kérdésem, hogy akkor miért mondja két ügyintéző is, hogy márpedig kell. (ugyanis nekem azt mondta mindkettő, hogy attól függetlenül, hogy a munkáltató jelentett, az nem jelenti azt, hogy megszűnik az önfizetés)Na itt lettem mérges, mert a hölgy közölte, hogy várjak még, és ugyanazzal a sorszámmal hívni fognak a számla ügyintézéshez, mert valami nem stimmel. Még fél óra mérgelődés, aztán a hölgy közölte, hogy 4500Ft-al el vagyok maradva (ugye egy hó)Mondtam neki, hogy az remek, mert nálam itt van az összes csekk, amit befizettem eddig nézze meg. Megnézte, de nem jutottam vele dűlőre, mert be kell fizetnem még 4500 Ft-ot már csak azért is, csak nem tudom mire meg hogyan, mert a csekk nincs meg, amin be kellene fizetnem. Szóval van itt gubanc rendesen.
A másik dologgal már kedvem se volt foglalkozni. Ha kiskönyvvel kellene még valaha dolgoznom, majd fizetem tovább a TB-t aztán annyi. Nem érdemes velük leállni veszekedni, mert úgyis ők nyernek. Bár ezt a 4500 Ft-ot akkor sem fogom lenyelni...
Most akkor rendes munkaviszonyod van munkaszerződéssel? Nem csak kiskönyves alkalmazás?
Mert ha rendes munkaviszonyod van, akkor nem kell fizetned a 4500-at. De ha nincs csak kiskönyves, akkor hiába töltötted ki a papírt (amit nem kell), továbbra is fizetned kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!