Ha interneten meghirdetett eszközt adok el utcán átvéve követek e el szabálysértést?
Értem.
De neked is meg kell értened hogy fontos megállapítanod hogy ülzetszerűen csinálod. Ekkor azonban sokkal szigorúbb előírások vonatkoznak rád.
Ha rendszeresen várható ebből jövedelem, akkor egyéni vállalkozásként lenne a legkedvezőbb csinálni. Ez viszont nagy teher rád nézve. Komoly pénz teher.
Ha értékesítessz, nagyban tedd. Kicsiben nem lehet.
Válasznak, igen követsz el vele szabálysértést. Nem is kicsit.
Az adóhatóságnál nem egy lélekben megfogalmazott döntés érdekli (üzletszerüen vagy sem) hanem a bevétel érdekli.
Azt meg hogyan állapithatná meg ha nem kell elismervényt adni?
Igy a kérdés az kell-e elismervény.
Annak hogy egyesével hány cuccot adtam el nincs nyoma ha nincs elismervény...
A kérdés az mit az ami szabálysértés s amit nem kell tennem? Az hogy magamban üzletre gondolok e vagy sem szerintem nem számit.
Bocsi de nem igen/nem alapon értem hogy követhetek e el szabálysértést hanem hogy mi a szabálysértés és mi nem. Mert értelemszerüen akkor ugy csinálom hogy ne legyen szabálysértés.
De ismétlem, remélem nem arra gondolsz hogy az szabálysértés ha eladás közben üzletre gondolok...
Jó akkor így fogalmazok:
A nav bírálja el h amit csinálsz üzletszerű-e... Ha új árukat árulsz széles választékban, nem kell értékhatár.
Ha csak használtat, akkor kicsit nehezebb a dolguk.
Kell írnod egy papírt, amin szerepel hogy kinek adtad el, te, és mennyiért, meg mit. Ahogy írtam. Ezt nem szokták írni, de attól kell...
És ismét mondom: Nem te nyilatkozol arról hogy üzletszerűen csinálod-e. A NAV dönti el. Te csak fellebbezhetsz.
Ha ugy hirdetem hogy eladtam 1 db használt bakfityet akkor elég nehéz lenne rámkenni hogy üzletszerüen csinálom.
De ha mindenkép kell papir, eladhatom a szomszédét is ha meghatalmaz?
Akkor máris 1 600 000 a keretem.
Kiskoru gyermekem adhat el bármit?
Sok a kiskapu csak ésszel kell.
Az azonban nem vigasztal hogy nem szoktak irni mert a navot sem vigasztalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!