Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ingatlancserénél hogy van az...

Ingatlancserénél hogy van az illeték- és adókötelezettség? . Lent a többi.

Figyelt kérdés
Nekem van egy lakásom.Több mint 5 éve az én tulajdonom.Most el szeretném cserélni egy belterületté (építési) nyilvánított telekre.Ha egy az egyben elcserélnén,tehát nem lenne értékkülönbözet akkor nem kéne illetéket fizetnem?És ha van értékkülönbözet akkor kellene?Ezt nem nagyon értem..és az adó?Meg fogom kérdezni ügyvédtől is de addig szeretném ha v.ki segítene.Köszönöm.
2009. okt. 22. 23:26
 1/1 anonim ***** válasza:

Eddig úgy volt, hogy ha egy LAKÁST elcseréltél ugyanolyan értékű másik LAKÁSRA, akkor nem kellett illetéket fizetned... (De ez csak LAKÁSOKRA vonatkozott, nem telekre!)

Most valami változás volt ebben (vagy csak januártól változik?), hogy ez a lehetőség megszűnik, viszont az illeték kisebb lesz.

2009. okt. 23. 00:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!