Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adózni kell a jövedelem után?...

Adózni kell a jövedelem után? Részletesebben lennt!

Figyelt kérdés

Arra gondolok, h ha valaki egyéni vállalkozó és nem áfakörös, vagyis nem éri el az 5 millió ft-ot az éves bevétele,akkor őneki az eladott termékei után nem is kell befizetni az áfá-t?

Csak simán fizeti maga után a járulékokat?

Ez igy jól hangzik, vagy az jobban jár aki visszaigényelheti?

2009. okt. 22. 20:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nem vagy áfakörös akkor nincs áfa a termékeiden, ergo nincs mit befizetni.

A költségekkel csökkentett bevételedet az SZJA szabályai alapján kell leadóznod.

2009. okt. 22. 21:21
 2/6 A kérdező kommentje:

És az pontosabban mit jelent?

Köszönöm válaszod!

2009. okt. 22. 21:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Vagyis az lenne még a kérdésem, hogy azt ugyan úgy számolják, mintha valahol dolgoznék és onnan kapnék fizetést?
2009. okt. 22. 21:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Nagyjából igen.

Sztem keress egy könyvelőt, és ő el fog mondani mindent részletesen.

Az adó bevallásnál sem árt ha segít. Meg tud olyanban is, hogy milyen költséget tudsz elszámolni, mit nem...

Sok sikert!

2009. okt. 22. 23:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Ott kezdődnek a dolgok, hogy azt kellene megértened : egészen más adó az ÁFA (=Általános Forgalmi Adó), mint az SzJA (=Személyi Jövedelem Adó)...

SzJA-t mindenkinek fizetnie kell, aki dolgozik vagy jövedelmet szerez, akár vállalkozó, akár gyári munkás...

Az ÁFA teljesen független az SZJA-tól!!!

Ha nem vagy Áfa-köteles, akkor csak a BEVÉTELED nem éri el az évi 5milliót, de attól még a jövedelmed lehet egészen más összegű (lehet, a jövedelmed csak 2millió évente!)...

Muszáj ezeket a fogalmakat tisztáznod, mert így jó nagy kalamajkát csinálsz majd a könyvelésedben és az adózásodban!... 8-o

Ha ENNYIRE nem értesz hozzá, akkor keress meg egy könyvelőt és az ő segítségét kérd!

2009. okt. 22. 23:03
 6/6 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok vállalkozó, csak egy kiváncsi érdeklődő.Majd később esetleg megpróbálkozok vele, csak először "felmérem a terepet" :)

Azért kérdezősködök itt, és nem egy könyvelőt keresek fel, mert még minek?

Tudtam én ezeket az infokat, csak nem voltam benne biztos!

De most már minden tiszta, köszönöm szépen!

Minden jót nektek!

Szép napot! :)))

2009. okt. 23. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!