Egyéni vállalkozó vagyok. Ha bejelentenek heti 30 órára - a vállalkozás megmarad -, akkor is kell minden járulékot fizetnem magam után, vagy ez a 30 óra már pont elegendő. Vagy több kell, mint 30 óra?
Figyelt kérdés
Köszönöm!2009. okt. 20. 10:42
1/9 A kérdező kommentje:
És még annyi, hogy majd szeretnénk babát ... tehát jó lenne, ha minél magasabb lenne az alap, amivel számolnak majd ... ilyenkor fizessem azért magam után a 2% pénzbeli járulékot? Akkor beleszámolják majd?
Még egyszer köszönöm!
2009. okt. 20. 10:44
2/9 anonim válasza:
Ha egyéni vállalkozó vagy,akkor van könyvelőd. Kérdezd meg őt , biztosat fog mondani, és nem csak találgat mint itt a válaszadók
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólást ...
...
Aki esetleg tudja a választ, kérem írja meg nekem!
2009. okt. 20. 11:02
4/9 anonim válasza:
Legalább 36 órás munkaviszony mellett nem kell járulékot fizetned a másodállású egyéni vállalkozásodban. Egyéb esetben a járulékfizetési kötelezettséged fennáll.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségedet!
További szép napot!
2009. okt. 20. 11:42
6/9 anonim válasza:
Ha nem minimálbérre jelentenének be, akkor beszéld meg velük, hogy inkább 36 órára legyél bejelentve ugyanannyi bruttóval.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Nekik ez mindegy, hogy mennyi órára jelentenek be?
2009. okt. 21. 07:24
8/9 anonim válasza:
Hát ha főállásban akar foglalkoztatni, akkor igen. De szerintem ők is a járulékok okán nem akarnak 36 órára bejelenteni... Hiszen főfoglalkozás után sokkal több járulékot fizetsz...
9/9 A kérdező kommentje:
Aha, már értem ... nem, nem főállásban akarnak ... minden nap ténylegesen csak 6 órát tanítanék.
Köszönöm a segítséged!
2009. okt. 22. 11:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!