Tisztesség kérdése:
Munkaadó nem adott jövedelemigazolást 2011-év benn, kettő munkaadó 2012. január.31-ig, de az APEH-fele bejelentette?
Figyelt kérdés
2013-06-25-én kaptam egy NAV értesítést, hogy fizessek 40000Ft-ot, mert 2012. május 20-án nem jelentetem be két munkaadó jövedelmét, (kb.4000, és 3000Ft-rol van szó) Mivel bizonyítsam, hogy a munkaadó nem adott jövedelemigazolást?2013. jún. 25. 20:56
1/2 anonim válasza:
Válaszolsz az értesítésre, hogy a munkáltató/kifizető nem igazolta Neked a jövedelmed ahhoz, hogy a bevallást el tudd készíteni. Ha a munkáltató az ellenkezőjét állítja, azt neki kell bizonyítania.
Csak halkan teszem hozzá, hogy ez nem csak a munkáltató dolga lenne, mivel - ha nem is ad - Neked utána kellett volna járnod, hogy megkapd. Legalább egy felszólító levél erejéig, amivel most bizonygathatnád, hogy a szándék megvolt benned, csak hát nem Rajtad múlt a dolog.
2/2 anonim válasza:
Semmivel. Az a baj, hogyha nem küldtek ki róluk jövedelemigazolást, akkor neked kellett volna kérned. Így olyan, mintha el akartad volna sumákolni, és utólag azzal magyarázni, hogy nem kaptál róla papírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!