Normális az, hogy ennyi adót vonnak utánam Angliában?
Egy példa az egyik átlagosnak mondható hónapból:
Bruttó: 1422.23
Adó: (Income tax: 284.40) + (Nat ins: 94.59) = 378.99
Nettó: 1043.24
Irreálisan magasnak látom, vagy ez a sztenderd?
ez neked irrálisan magas?
kiszámolva ez kb 26-27%
Itthon több mint 50% -ot rabol le az állam.
Számomra ez azért is érdekes, mert elvileg, ahogy tájékozódtam; NI Number meg nem léte esetén a munkáltató több adót von le, amit a későbbi pótlása esetén vissza lehet igényelni.
Azóta természetesen van adószámom, meg is adtam az egyik irodistának, de a payslip-en még mindig ez áll: N.I. Number - NONE
Adó-visszaigénylést azóta eszközöltem általa, illetve a hozzám legközelebbi Jobcentre Plus-nál is megsürgettem a folyamatot, de semmi.
A kérdéses pont itt az, hogy adó-visszaigényléssel lehet-e ezt a többletfizetést visszaigényelni, vagy egy másik procedúra keretében?
1.) Ha adó-visszaigényléssel: akkor nincs teendőm, csak várni a jószerencsémre
2.) Ha más eljárásban kell igényelnem, akkor értelemszerűen azzal kéne próbálkoznom, ha előtte rendeztem a sorokat a bizonytalan kérdésekben
(Az előző válaszokat köszönöm!)
"a payslip-en még mindig ez áll: N.I. Number - NONE "
Akkor ezek szerint még mindig emergency tax-ban vagy. legalábbis a cég szerint. a cégednél bemondtad az NI számod, amikor megkaptad? Így leírva ez a cég hibája, ők könyvelték rosszul.
Ahogy megkaptam, bemutattam, amit akceptáltak.
Ha végre tudomásul veszik a helyzetet (holnap bemegyek megint), és valóban kikerülök ebből az adózásból, akkor vissza tudom igényelni azt, amennyivel többet fizettem az elmúlt hónapokban?
" akkor vissza tudom igényelni azt, amennyivel többet fizettem az elmúlt hónapokban?"
Igen, ha valóban a cég hibája. Menj be a céghez, érdeklődj, ha pedig nem intézkednek érdemlegesen, akkor menj be egy Citizens Advice Burau irodába segítségért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!