Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Normális az, hogy ennyi adót...

Normális az, hogy ennyi adót vonnak utánam Angliában?

Figyelt kérdés

Egy példa az egyik átlagosnak mondható hónapból:

Bruttó: 1422.23

Adó: (Income tax: 284.40) + (Nat ins: 94.59) = 378.99

Nettó: 1043.24

Irreálisan magasnak látom, vagy ez a sztenderd?

2013. jún. 23. 15:31
 1/9 anonim ***** válasza:

ez neked irrálisan magas?

kiszámolva ez kb 26-27%

Itthon több mint 50% -ot rabol le az állam.

2013. jún. 23. 15:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Pedig stimmel. 20% SZJA + 95 GBP angol TB
2013. jún. 23. 15:47
 3/9 anonim ***** válasza:
ez nem irreális. valóban ennyit vonnak. Magyarországon jóval többet vonnak.
2013. jún. 23. 16:31
 4/9 anonim ***** válasza:
E szerint [link] az oldal szerint ennyi bruttóból, 1201.93-at kellene kapnod nettóban.
2013. jún. 23. 16:36
 5/9 A kérdező kommentje:

Számomra ez azért is érdekes, mert elvileg, ahogy tájékozódtam; NI Number meg nem léte esetén a munkáltató több adót von le, amit a későbbi pótlása esetén vissza lehet igényelni.

Azóta természetesen van adószámom, meg is adtam az egyik irodistának, de a payslip-en még mindig ez áll: N.I. Number - NONE

Adó-visszaigénylést azóta eszközöltem általa, illetve a hozzám legközelebbi Jobcentre Plus-nál is megsürgettem a folyamatot, de semmi.

A kérdéses pont itt az, hogy adó-visszaigényléssel lehet-e ezt a többletfizetést visszaigényelni, vagy egy másik procedúra keretében?

1.) Ha adó-visszaigényléssel: akkor nincs teendőm, csak várni a jószerencsémre

2.) Ha más eljárásban kell igényelnem, akkor értelemszerűen azzal kéne próbálkoznom, ha előtte rendeztem a sorokat a bizonytalan kérdésekben

(Az előző válaszokat köszönöm!)

2013. jún. 23. 17:07
 6/9 anonim ***** válasza:

"a payslip-en még mindig ez áll: N.I. Number - NONE "

Akkor ezek szerint még mindig emergency tax-ban vagy. legalábbis a cég szerint. a cégednél bemondtad az NI számod, amikor megkaptad? Így leírva ez a cég hibája, ők könyvelték rosszul.

2013. jún. 23. 19:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Ahogy megkaptam, bemutattam, amit akceptáltak.

Ha végre tudomásul veszik a helyzetet (holnap bemegyek megint), és valóban kikerülök ebből az adózásból, akkor vissza tudom igényelni azt, amennyivel többet fizettem az elmúlt hónapokban?

2013. jún. 23. 19:53
 8/9 anonim ***** válasza:

" akkor vissza tudom igényelni azt, amennyivel többet fizettem az elmúlt hónapokban?"

Igen, ha valóban a cég hibája. Menj be a céghez, érdeklődj, ha pedig nem intézkednek érdemlegesen, akkor menj be egy Citizens Advice Burau irodába segítségért.

2013. jún. 23. 20:01
 9/9 anonim válasza:
Én is így jártam. Az elmúlt napokban vitték be a rendszerbe a számom és egy p46-os lapot kitöltettek velem. Ezek szerint én is kaphatok vissza pénzt?
2013. jún. 28. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!