Peren kívüli megállapodás (TARTÁSDÍJ)?
Apum nem fizet gyerektartást 1 éve de ugyan úgy suliba járok
már bíróságon van az ügy de nemigazán jutottam még semmire a végrehajtó is foglalkozik már vele hogy visszamenőleg is fizesse ki a tartásdíjat. Anyum sajnos már nem él. De vele még anno peren kívül megegyeztek egy összegben mert fel akarta emeltetni a tartásdíjat. Végül is megegyeztek egy összegben . Most a végrehajtótól kaptam egy levelet hogy bizonyítsam be hogy apum nincsen túlfizetésben hiszem ő azt állítja hogy azzal az összeggel ki van fizetve az elmaradás is. Hogy tudom bizonyítani azt hogy ez nem így történt és hogy tudom kötelezni arra hogy fizesse ki ??
A végrehajtó téged nem szólíthat fel semmire. főleg ha nem ellened akar végrehajtani.
Bizonyítani amúgy apádnak kellene, hogy ő fizetett. Nem neked.
Itt a bíróság mondja ki a végszót mindig.
ezt nem tudom tutira.
ha van egy közös megállapodása anyádnak és apádnak papíron aláírva, h mennyit kell fizetnie, akkor az a kérdés, hogy az felülírja e az eredetileg megállapított tartásdíjat.
erre jogász kéne inkább. esetleg ügyvéd.
Szerintem 50-50 % eséllyel indul a dolog, ha van egy ilyen bírósági peren kívüli megállapodás.
És tényleg apukádnak kell bizonyítania, hogy mindent kifizetett, amiben megállapodtak a szüleid. Ha 12.000 a megállapodás, de Ő csak 6.000-ről tud csekkeket felmutatni, akkor természetesen elmaradásban van.
Még jöhet olyannal a végrehajtó, hogy "hiteles"-e a megállapodás (dátum, aláírások, tanuk stb.). Tehát 50-50 %-os a dolog, de ne hagyd magad!
(Micsoda apák vannak!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!