Annak is kell adóbevallás küldeni akinek nem volt bevétele?
Figyelt kérdés
2013. jún. 3. 19:05
2/8 anonim válasza:
Ha magánszemélyként nem volt adóköteles jövedelmed, akkor nem kell adóbevallás. De ha vállalkozó vagy, akkor viszont mindenképpen kell(ett) adóbevallást beadni.
3/8 anonim válasza:
Első vagyok. Bocsánat, az meg sem fordult a fejemben, hogy ezt így június elején egy vállalkozó tenné fel. :)
4/8 anonim válasza:
Június 1-jén már a magánszemélynek is késő feltenni egy ilyen kérdést. De mindenki tartaná a határidőket, miből szedne a NAV mulasztási bírságot?
5/8 anonim válasza:
Egyszerű. Csináltatni kellett volna a nav-val egy 0ásat azt kész. És most nem fájna a fejed amiatt hogy kapsz e büntetést mert nem küldtél be semmit.
6/8 anonim válasza:
és hogyan kell ilyen nullásat csináltatni? 19 éves egyetemista vagyok, soha nem dolgoztam és sose kerestem, de van TBSZ-em, amit lát a nav. van rajta 500 ezer és minden hónapban 120 ezer jön rá, a szüleim bérjövedelme. Most akkor elveszik? Jön egy levél tőlük? Kell majd ügyvéd meg könyvelőt fizetni?
7/8 anonim válasza:
A TBSZ esetén kamatadót csak akkor kell fizetni, ha a szerződés szerinti határidőnél (5 év) hamarabb felveszed a pénzt. Akkor viszont SZJA-t kell fizetni a számlán összegyűlt kamat után. A szüleid bérjövedelme már adózott jövedelem, tehát a jövedelmükről ők maguk adnak adóbevallást (vagy a munkáltatójuk, vagy a NAV, ez már részletkérdés, tehát nem te). A szüleid részére a számládra érkező, tartósan le nem kötött betét után kapott kamatra pedig a havi záráskor levonja és elutalja a bank az akkor esedékes kamatadót, tehát ezzel sincs semmi dolgod.
8/8 anonim válasza:
Nem kell bevallást készítened, ha nem volt semmilyen adóköteles jövedelmed/bevételed.
A TBSZ nem kamatadózik, ha 5 éven túl veszed fel, ha előbb, akkor meg nincs is rá kamat, ami adózna.
A szüleid pénze adózott, azzal Neked semmi dolgod adózás szempontjából.
Ha másod nincs, akkor nem kell bevallást készíteni, még nullásat sem!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!