A törvény szerint elévülési idő 5 év.
Ezt úgy kell érteni, ha az utóbbi 5 évben egyetlen egyszer sem követelték, (sem írásban, sem szóban) akkor az már elévült.
Ha pl. apeh, vagy önkormányzat adócsoportja erről évente kiküldte neked az u.n. folyószámlát, amelyben az olvasható hogy tartozol x összeggel, akkor azt tekinti a jog követelés-behajtási kísérletnek, tehát az akkor még nem évült el.
Mivel ezek a hivatalok minden évben kiküldik a folyószámlát, ezért ezek a tartozások nemigen fognak elévülni, kár ebben bizakodni. Sőt ma már az önkormányzatok felé fennálló tartozások is adók módjára behajthatók, vagyis ha régóta húzódik, könnyen megjelenik a végrehajtó!
Örülj neki!
A törvény nem mindenkivel ilyen lojális, vagy mondjuk inkább úgy, hogy szinte senkivel, csak aki esetleg "közel ül a tűzhöz"!
Okostojás! És akkor erről inkább hallgass, míg "jóakaróid" nem intézkednek a hivatal tévedéséről!
Bunkó!
1-es, 3-as vagyok!
Nem élősködő here vagyok, mint ahogy a priviben sértegettél, hanem nyugdíjas könyvelő, aki bizony az elmúlt 20 év alatt rengeteg vállalkozót igyekeztem kihúzni az apeh markaiból, és bizony mindig kiderült, hogy a "hivatal nem felejt"!
Tehát ha te azt állítod, hogy mégiscsak kaptál tőlük levelet, hogy a többmilliós tartozásodat törölték elévülés miatt, akkor bizony ez "nem semmi"! És valami sántít a személyed körül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!