Minden GYED-et kapó kismamának kellett adóbevallást készítenie?
Figyelt kérdés
Nekem azt mondta egy könyvelő, hogy igen. Nem akarom elhinni, hogy Magyarországon minden kismama rohangált könyvelőért, hogy csinálja meg neki az adóbevallását...2013. máj. 22. 17:21
1/3 anonim válasza:
Igaza van a könyvelőnek akivel beszéltél, mert GYED esetén kell adóbevallás, mivel adóköteles jövedelem. Nem tudom ezen mit nem lehet elhinni. És nem biztos, hogy minden kismama könyvelőhöz rohangál, mert lehet, hogy maga is meg tudja csinálni (nem olyan bonyolult, mint ahogy elsőnek tűnik), vagy beküldi a kérvényt a navhoz február 15-ig, hogy ők csinálják meg neki.
2/3 anonim válasza:
Így van, kell csinálni.
Én időnként úgy érzem, nagyon el voltunk mi kapatva "annak idején", amikor a cég megcsinált mindent helyettünk. Amióta ez nem kötelező nekik, azóta háborgunk, hogy vannak dolgok, amiket nekünk kell meglépni. Ilyen például a jövedelmünk bevallása is. Ehhez nem kell könyvelő, csak egy kis "nekihasalás". 17 éves korom óta én csinálom a saját bevallásom, lassan 25 éve. Pedig akkor még nem volt bevallást kitöltő program a fenekünk alatt...
3/3 anonim válasza:
Igen, a gyed adóköteles jövedelem. Én is megcsináltam magamnak, pedig a munkáltatóm is megcsinálta volna, de rém egyszerű, mert ugye gyed alatt nincs más jövedelmem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!