Adóbevallás? Mit tehetnék?
1. Letöltöd a nyomtatványkitöltőt a NAV honlapjáról és ha van ügyfélkapud, be is tudod küldeni azonnal. Ha nincs, akkor kinyomtatod, aláírod, borítékba beteszed.
2. beszaladsz a nav-hoz reggel és kérsz egy új bevallás borítékot és SOS kitöltöd
vagy félreértettem... szóval nem az adóbevallás nyomtatvány veszett el, hanem a munkáltató által adott papír.
Reggel szaladj be, kell nekik hogy legyen másolat.
Az a jobbik eset. Egyrészt letölthető, de ha bemész reggel az ügyfélszolgálatra és kérsz egy borítékot, akkor adnak. Az a baj, hogy gyorsan ki is kell töltened és feladnod.
A leggyorsabb a nav honlapjáról letölteni.
Itt van, rányomsz az ÁNYK -1253.... telepítése narancssárgára. Követed az utasításokat, megnyitod, kitöltöd.
Ha van ügyfélkapud, azzal beküldöd, ha nincs, akkor nyomtatás két példányban, aláírás!!!!!, kérsz holnap egy borítékot az ügyfélszolgálaton és ingyen feladod a postán.
Mulasztási bírságot kaphatsz, ha be kell fizetned, akkor esetleg késedelmi kamatot számolnak fel. Ha pár nap a késés, akkor nem tragédia, de nem éri meg kockáztatni.
Én egyszer 1 napot késtem a befizetéssel, bírságot, kamatot nem kellett fizetnem, de kaptam egy levelet, hogy a késés miatt az 1%-os felajánlásomat nem fogadták el, az menta közösbe, nem akinek szántam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!