Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Masszőrként vállalkozást...

Masszőrként vállalkozást szeretnék kezdeni. De nemtudom menyi költséggel járna ez havonta (maga a vállalkozás)!?

Figyelt kérdés

Olvasgattam a neten erről, de nem találtam olyan sok magyarázatot erre. Vagy én kerestem rossz helyen.

Az valóban igaz hogy amit a vállalkozó megkeres havonta bruttó összeget ,annak csak a ~25%-át tarthatja meg ?( a sok adó meg levonás miatt?! )

Egy oldalon pedig azt olvastam, hogy a vállalkozónak csak a minimálbérről ( ~70ezer Ft )kell adóznia, vagy ennek a kétszereséről ...

Hogy működik ez, vagy hogy is van ez valójában ? Légyszi valaki írja le nekem !

Nagyon szépen köszönöm, előre is !!!

Alíz

2009. szept. 30. 16:42
 1/1 anonim válasza:

Szia!

Masszőr vállalkozóként nyugtát vagy köteles adni a vendégeidnek. A nyugtákról összesítést kell vezetni a hó végén, össze kell írni, hogy mennyit kerestél, amit leadsz a könyvelődnek. Az első időszakban míg veszteséges vagy, addig a minimálbér után adózol (nekem kozmetikus vállalkozóként tavaly 35.000Ft körül volt ez az összeg minimálbér után). Később választhatsz, hogy milyen adózást szeretnél, erről a könyvelőd bővebb felvilágosítást ad. Készülj fel rá, hogy eléggé költséges, főleg ha az adó mellé még helyet is bérelsz, akkor elég komoly a kiadás, főleg hogy az elején veszteséges...

2009. okt. 5. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!