Emelt díjas SMS? Egy könyvelő írna nekem privátba?
Sziasztok!
Az oldalamon van egy prémium szolgáltatás, ami heti 1000 FT. Első hétbe vagyok, eddig 10-en utaltak 1000 FT-ot, az 10000 FT eddig. Mivel ez egy szolgáltatás, így kell fizetnem adót azért? Csupán csak azért az 1000 FT-ért néhány sort írok nekik ki, csak tanácsokat adok. Ez adóköteles?
Arra gondoltam, hogy a banki utalgatások helyett, azt szeretném megpróbálni, hogy Emelt díjas sms-ek lesznek az utalások helyett, ami tartalmaz ÁFÁ-t. Így már legális lenne a szolgáltatás adásom, vagy eddig is az?
Nem igazán, mivel ez szolgáltatás nyújtás, vállalkozási forma kellenne rá, hogy ne kerülj bajba. Áfát milyen jogcímen fizetnéd be a NAVnak? Találtad az utcán. Ezért több millióra megráncigálnak, mivel adócsalás. Nem fizetsz járulékot, és nem adózól a bevételed után, és nem csak áfát, iparűzési adót, és ezer más dolgot...
A banknak kötelezettsége, hogy jelentsen minden pénzmozgást a NAVnak, így egy éven belül szemet fogsz szúrni, aztán nagy gondban leszel.
Sms ugyanaez, de ott már a bank után egy cég is jelent rólad...
Gondold át, hogy érdemes-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!