Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Emelt díjas SMS? Egy könyvelő...

Emelt díjas SMS? Egy könyvelő írna nekem privátba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az oldalamon van egy prémium szolgáltatás, ami heti 1000 FT. Első hétbe vagyok, eddig 10-en utaltak 1000 FT-ot, az 10000 FT eddig. Mivel ez egy szolgáltatás, így kell fizetnem adót azért? Csupán csak azért az 1000 FT-ért néhány sort írok nekik ki, csak tanácsokat adok. Ez adóköteles?

Arra gondoltam, hogy a banki utalgatások helyett, azt szeretném megpróbálni, hogy Emelt díjas sms-ek lesznek az utalások helyett, ami tartalmaz ÁFÁ-t. Így már legális lenne a szolgáltatás adásom, vagy eddig is az?

2013. máj. 10. 15:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem igazán, mivel ez szolgáltatás nyújtás, vállalkozási forma kellenne rá, hogy ne kerülj bajba. Áfát milyen jogcímen fizetnéd be a NAVnak? Találtad az utcán. Ezért több millióra megráncigálnak, mivel adócsalás. Nem fizetsz járulékot, és nem adózól a bevételed után, és nem csak áfát, iparűzési adót, és ezer más dolgot...

A banknak kötelezettsége, hogy jelentsen minden pénzmozgást a NAVnak, így egy éven belül szemet fogsz szúrni, aztán nagy gondban leszel.

Sms ugyanaez, de ott már a bank után egy cég is jelent rólad...

Gondold át, hogy érdemes-e?

2013. máj. 11. 14:03
 2/3 A kérdező kommentje:
Beszéltem könyvelővel, aki azt mondta, hogy nem lehet belőle bajom, mivel ez csak egyéb kereset, vagy mi, szóval nyugodtan csinálhatom, csak ne menjek több tízezer fölé...
2013. máj. 12. 16:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Aha, mert ez így megy, én is könyvelő vagyok, csak én láttam olyat, akit szétbüntettek...
2013. máj. 12. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!