Adóbevallás hogyan?
A 353.000 Ft-ot megszorzod 16 %-kal (SZJA mértéke).
Ez 56.480,- Ft. Ennyi az adója a fenti összegnek.
Egyébként furcsállanám, ha nem lenne rajta levont adóelőleg a "bérlapon", ugyanis a kifizető köteles adóelőleg levonni a bruttó összeg után. Ez alól kivétel az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelemként megszerzett. Ott nem vonnak adóelőleget, de ha a feltételeknek megfelelsz, akkor adót sem kell fizetni utána.
Nos, mi akkor a helyzet?
köszi a választ!
nem egyszerűsített fog. voltam!
és csak az összeg van rajta meg az egészség bizt. járulék, nyugdíjjárulék összege, ennyi!
azért volt furcsa mert én is több helyen dolgoztam már és ilyen papírt még soha nem kaptam!
Biztos, hogy bérlapot nézel?
Nem valamilyen igazolást a levont járulékokról, és annak alapjáról?
A dolgok hivatalosan úgy működnek, hogy amikor a dolgozó leszámol egy munkahelyről, akkor kéne kapnia egy bizonyos ADATLAP 2012. fejlécű nyomtatványt. Ez tulajdonképpen az igazolás az adóbevallásod elkészítéséhez. Ilyet minden munkaviszony megszűnéskor kell, hogy kapjon a dolgozó.
Ha kaptál, akkor keresd meg, ha nem kaptál, vagy nem találod, akkor kérj róla hiteles másolatot a volt cégedtől. Kötelesek kiadni!
Munkaviszonyban dolgoztál?
Értem. Akkor viszont kérj egy igazolást a volt munkáltatódtól az adóbevalláshoz. Vagy kapsz hiteles másolatot az ADATLAP 2012. nyomtatványból, vagy akár kiállítanak részedre egy 12M30-as számú nyomtatványt.
Csak akkor lehetséges, hogy nem vontak adóelőleget, ha jogosult vagy, és kértél is év közben családi kedvezmény érvényesítést. Ha erről van szó, annak is szerepelnie kellene a bérlapon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!