Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A levont adóelőleget utalja...

Katie930330 kérdése:

A levont adóelőleget utalja vissza a NAV?

Figyelt kérdés
408 826 Ft-ot kerestem. Gondolom kapok vissza belőle, de a visszaigényelhető adó sorban (70. sor) csak 38 Ft van? Hogyan van ez most??? Mert az előző adóbevallásnál az összes levont adóelőleget megkaptam.

2013. ápr. 23. 14:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Mikor volt az az előző adóbevallásod? És milyen okból kifolyólag igényelsz vissza adót? Az egyáltalán nem törvényszerű, hogy az összes levont adóelőleget visszakapod, sőt, most hogy már megszűnt az adójóváírás, és már sok egyéb más dolog (pl. megtakarítás, tandíj stb) után sem jár már adókedvezmény, nemigen szoktak visszaigényelni, max a szülők, akik év közben nem vették igénybe a gyermek után az adókedvezményt.
2013. ápr. 23. 14:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Egy éve vt körülbelül az utolsó. Diákmunkás vagyok és elvileg jár. nemigazán értek ehhez.
2013. ápr. 23. 14:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Attól, hogy diákmunkás vagy, nem jár. Ugyanazok a feltételek vonatkoznak a diákokra is, mint a rendes munkavállalókra az SZJA tekintetében. A diáknak annyi a kedvezmény, hogy csak szja-t vonnak a pénzéből, nyugdíj, meg egészségbiztosításoi járulékot nem. Régen még azért kaphattál vissza pénzt, mert még élt az adójóváírás. Most viszont már nincs, még diáknak sem.
2013. ápr. 23. 14:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Utána néztem, és igen, 2011-ben még volt érvényben adójóváírás, tehát a tavaly beadott adóbevallással valóban járhatott vissza pénz. De sajnálatos módon '12-ben már eltörölték, úgyhogy nem tudsz semmit visszaigényelni.
2013. ápr. 23. 15:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát nem hiszem el, h Magyarország ekkora egy szemét. Még a kicsit is elveszik a szegényektől is. :(
2013. ápr. 23. 15:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez így van. Ez az adómdosítás arra volt jó, hogy aki eddig keveset keresett, az most még kevesebbet keres, vagy kb. ugyanannyit, mivel megemelték a minimálbért, de aki magasabb adósávba esett régen, mert magas volt a keresete, az most még többet keres az egykulcsos adó miatt. Ez van. :/
2013. ápr. 23. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!