Adóbevalláshoz elég a kilépőpapír?
1 hónapja jöttem el a munkahelyemről, kaptam kilépőpapírt.
Meg szerettem volna csináltatni most az adóbevallásom, de a könyvelőm azt mondta hogy 2012-es adatlap kell hozzá amin rajta van hogy mennyit adóztam, és elvileg januárban kaptam meg a munkahelyemen. Nincs meg ez a papír, írtam volt munkahelyemnek e-mailt hogy szeretném megkapni ezt a lapot még egy példányban. Ők elküldték nekem újra a kilépő papíromat azzal a válasszal hogy ez helyettesíti az M30-as nyomtatványt.
Most akkor kinek van igaza? Melyik papír kell hozzá?
Először is köszönöm szépen a válaszokat!
A mostani adóbevalláshoz kellene a papír, amit 2013 májusában kell leadni. Hát a kilépő papíromon az idei keresetem és a levont adó van rajta, ez elvileg a következő bevalláshoz kell.
Tehát akkor nekem mindenképpen szükségem van arra az M30-as papírra amit januárban elvileg megkaptam igaz? Elég sok papírom van a volt munkahelyemtől, de ezt nem találom köztük, ezen kívül megvan minden.
Kötelezhetem én őket arra, hogy most megkapjam ezt a nyomtatványt? Még ha esetleg meg is kaptam már egyszer?
"Kötelezhetem én őket arra, hogy most megkapjam ezt a nyomtatványt?"
Igen, sőt ha akadékoskodik az előző munkáltató, bejelentheted az adóhatóságnál és ők majd intézkednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!