Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nappali tagozaton tanulok...

Nappali tagozaton tanulok ösztöndíjat kapok 13800. -majd emelés után 25000. - az édesanyámnál dolgoztam három napot melyre alkalmanként kaptam 3000. - készítenem kell adóbevallást? köszönettel Kiss

Figyelt kérdés

2013. ápr. 9. 07:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Kérdeznék.

Az "édesanyámnál dolgoztam három napot" dolgot hogyan kell érteni? Hogyan dolgoztál? Egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül? munkaszerződéssel? megbízási jogviszonyban? vagy segítő családtagként? Milyen minőségben "foglalkoztató" az édesanyád? Cége van, egyéni vállalkozó?

Az ösztöndíj adómentes jövedelem, azt nem kell bevallani. Az anyukánál dolgozást attól függ, hogy mit válaszolsz...

2013. ápr. 9. 07:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Az elsőnek igaza van, nem mindegy, hogyan dolgoztál anyukáddal.

Ha be voltál jelentve, akármilyen keveset is kerestél, kell adóbevallást készítened természetesen.

Az ösztöndíjról csak nyilatkozni kell, ha más jövedelmed nincsen, ezt az iskola szokta intézni. Nekünk legalábbis így volt: kaptunk postán egy papírt, azt alá kellett írni, és visszavinni. Ennyi.

2013. ápr. 9. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!