Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi van olyankor ha nem lett...

Mi van olyankor ha nem lett visszaküdve az APEH-nak az adóbevallás?

Figyelt kérdés
Szüleimnek az apeh készítette el a bevallást, majd ugye visszaküldte amit aláírva visszakellett volna küldeni, májusig, de ez nem történt meg, így az adóvisszatérítést sem kapták meg. Lehet valami méltányosságot kérni, hogy fogadják még el, vagy ilyenkor mi a teendő?
2009. szept. 20. 22:05
 1/5 anonim ***** válasza:
nem hiszem,mert ha a beküldési határidőig nem küldtétek vissza,valószínű,hogy meg is büntetnek...
2009. szept. 20. 22:17
 2/5 A kérdező kommentje:
és van valami egységes bünetés ilyen esetben, vagy minden esetben egyedileg döntenek?
2009. szept. 20. 22:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Pótolni kell a hiányzó bevallást, és majd annak függvényében döntenek a szankcióról.
2009. szept. 21. 00:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Remélem a méltányosságot nem irtad komolyan.nem fognak figyelembe venni.sztem ez akkor derül ki hogy nem nyujtottad be,ha esetleg pár év múlva véletlenszerűen leeellenöriznek.én 2005-2006ban nem nyújtottam be,de még nem szóltak.
2009. szept. 21. 08:21
 5/5 anonim válasza:

minnél előbb pótolni kell.

ugynis a birság ill. késedelmi kamat addig a napig számolódik, amikor beadod. minnél később adod be, annál több lesz a bünti. viszont csak akkor kapjátok vissza a pénzt.

de még a szerencsésebb helyzetben vagytok, ugyanis nem kárositod meg a költségvetést, nem befizetendő adód van. legalább késedelmi kamatot nem kell fizetnetek.

elfogadni pedig el kell hogy fogadják. ha felhivod az apeh kék számát, ott tudnak konkrétabb összegekkel segiteni. www.apeh.hu oldalon megtalálod a számukat.

2009. szept. 21. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!