Megbüntethetnek azért mert sok mindent rendelek eBay-en?
Öreg Miről beszélsz, a nyeresége után mindenki maga adózik, utánad csak te magad adózol.
Pl.
Te Eladsz valamit rajtam keresztül 100 ft, te kapsz 80-t, én 20-t.
A maradék 80-t elküldöm bankon keresztül. A bank levesz mondjuk 1 ft. Ő leadózik az egy forint után, te pedig a maradék 80 ft adózól.
Az én év végi dolgaimban benne lesz 19 ft, adóztam le, és ez a 20(19+1) ft-ot tőled vettem le, a banknál is benne van, hogy 1 ft, levettek a számláról, ami hozzám kötődik, ami a te számládra ment. Ezért 19+1 ft, mert ő levett egy ft tőlem.
De te nem adóztál a 80 ft után. Van két hivatalos papír, hogy neked van 80 ft a zsebedben és nem adóztál ez után semmit. Szerinted kihez, megy az adóhivatal?
Mindenki az után adózik, ami a zsebébe került.
Figyelj, mar az is feltunhet nekik, ha nagyon sok dolgot vasarolsz ebayrol. Mert hiaba, hogy csak sajat hasznalatra, de mibol van annyi penzed, hogy ezt mind elverd az eBayen.
Vagyis nagyon nagy osszeg elkoltese egy even belul az eBayen magancelra feltunest kelthet.
Tovabba az is feltunhet nekik ha Vateran a cuccot te tovabb adod, jovedelmed szarmazik belole es te ez utan nem adozol.
Nem artana kisapam leulni egy konyvelovel es elbeszelgetni a pontos szamokrol, mert ugy tunik fogalmad sincs hogy mi ujsag. Elozo jol irat, ha neked jovedelmed van, vagyis penz all a hazadhoz, az utan adozni kell, meghozza nem a banknak, nem a Mariska neninek, hanem NEKED!!!
Te kérdeztél, mi válaszoltunk.
Én könyvelek, és tudom, hogy kevesebbért is ment már ki a NAV ellenőrizni.
Az egyik cégünkhöz azért mentek ki, mert 1 éven belül kétszer változtattak a társasági szerződésen. Adócsalás se merült fel, csupán csak ezért. ÉS ezért az elmúlt 5 évet végig nyálazták. 5 órás móka volt, a papírokat meg előkészíteni meg majdnem 1 hét.
Ahol nálad van bizonyíték az adócsalásra, ott te elkezded fújni a saját okosságot.
Ha majd kimennek hozzád a végrehajtóval, és elviszik anyád cuccait adótartozás címén, azért ott is add elő a szülinapos dolgot.
JA és ugye Ebay, ott is a kártyádról fizetsz, tehát nyoma van, hogy megvetted az ebayról, majd az tovább adtad.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!