Siker16 kérdése:
Jelenleg főállású vállalkozó vagyok és fizetem a járulékokat, de áprilistól Ausztriában fogok heti 40 órában dolgozni, azaz főállásban, de emellett maradna a vállalkozásom is itthon. Kérdésem a járulékokat továbbra is fizetnem kell vagy nem?
Figyelt kérdés
2013. márc. 11. 23:08
1/2 anonim válasza:
Nem kell, viszont be kell szerezned a munkáltatódtól az A1/E101 nyomtatványt. Ezen igazolja, hogy ott vagy biztosított. Ha huzamosabb ideig kint maradsz és itthon nem számlázol, szerintem ésszerű lenne szüneteltetni a vállalkozásod, hogy ne kelljen nullás bevallásokkal bajlódni.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ. Egyelőre még nem szüneteltetném, mert van még bent pénzem, amit később, pár hónap múlva fogok kikapni és így, hogy csak a könyvelőt kell fizetnem, így érdemes kivárni. Valamint elképzelhető, hogy a kinti munkám mellett is fogok tudni bevételt generálni a vállalkozásban, amiért érdemes fenntartani, viszont fontos a fix, biztos bevétel.
2013. márc. 12. 14:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!