Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Könyvelőváltás - hol a START...

Könyvelőváltás - hol a START kártya? A munkáltatónál vagy az alkalmazottnál?

Figyelt kérdés

Hülye kérdés lehet, de őszinte leszek: nem emlékszem... :-/

Könyvelőt váltott a munkahelyem, és az új most kérné a START kártyát (még nem járt le). Ám arról már halvány lila füttyöm sincs, hogy az nálam kellene, hogy legyen, vagy a munkáltatónál? Nekem az utóbbi a tippem, mert nem botlottam bele itthon 2 év alatt soha, de igazából arra sem emlékszem, hogy odaadtam volna a munkáltatónak, mégis úgy gondolom, hogy nála lehet. Nála kell lennie?

2013. márc. 7. 15:56
 1/4 anonim ***** válasza:

A munkáltatónál kell lennie. Anélkül nem érvényesíthetné a járulék kedvezményt bérszámfejtéskor.

Ha végképp nincs meg, lehet másolatot kérni a NAVtól (persze ezért fizetni kell, de ilyen esetben a munkáltatónak kell ezt állnia)

2013. márc. 7. 19:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Könyvelőként mindig csak annyi időre kértem el, míg lefénymásoltam, beleraktam a fénymásolatot a dolgozó "munkaügyi anyagába", és az eredetit vissza-adtam a dolgozónak. Ugyanis, ha a munkaviszonya valami miatt megszűnik, a kártyán levő jogosultsági időn belül a kedvezményt a következő munkáltató veheti igénybe, ezt viszont őneki ott is tudni kell igazolni.

Tehát én szerintem a dolgozónál kellene lennie. Nézd meg a munkaszerződés saját példánya mellett, lehet, hogy ott van jó helyre eltéve.

2013. márc. 8. 08:19
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Időközben derengeni kezdett a fejemben valami emlékmaradvány, miszerint az előző könyvelőnél maradt mindez. (Vagy tőle visszakerült a munkáltatóhoz, de akkor ott meg is ragadt.) Hamarosan kiderül! Csak azt ne mondják, hogy nálam van... mert nálam nincs. :-/
2013. márc. 8. 08:22
 4/4 anonim ***** válasza:
A munkáltatónál kell lennie, mert csak annak birtokában tudja igénybe venni az utánad járó kedvezményt. Majd amikor a munkaviszonyod megszűnik, köteles azt Részedre visszaadni, hogy a következő munkáltató is élni tudjon a kedvezménnyel. Ezeket az adom-veszem dolgokat írásban is szokás dokumentálni.
2013. márc. 8. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!