A használt dolgaim eladása után kell adóznom?
Hogy sutyerák lennék, nem hinném.
A facebooknak a saját bevétele van, azokon hirdetetten emberkékre nincs, mivel velük nincs szerződése. Ilyenformán csak akkor van bevétele, ha vesznek hirdetés csomagot, vagy saját applikációkat adnak el.
Bármilyen más adatszolgáltatás magánszemélyekről illegális.
A kereskedelmi oldalaknak van, hogy milyen személyek, milyen forgalmakat bonyolítottak, mikor, kivel.
SZJA? Komolyan, köze nincs ebben a formában semmihez, mivel ezeket a tevékenységeket mindenki másodállásban csinálja, így azonnal kéne adózni ebből mindenkinek.
Nem ez egy évi 600 ezres határ, amit a saját ingóságaidnak értékesítésére használhatsz.
2 hónapja már kiveséztük ezt itt több emberrel.
Én nem a könyvelőmtől tudom, hanem a NAV-nak az előadójától, a továbbképzésről, mert én meg könyvelő vagyok:D
A könyvelődet, meg gyorsan cseréld le, mert ha ennyire vágja ezt, gondolom a többit mennyire tudja.
Mielőtt még nagyon egymásnak esnétek, csak megjegyezném, hogy a könyvelő rosszul tudja. Az "adómentes" határ ingóságértékesítés esetén annyi, amennyit Franky mondott. Évi 600 ezer forint ÁRVEVÉTEL, vagy évi 200 ezer (nem 160 ezer!) forint JÖVEDELEM a korlát. Ezekben az esetekben nem kell az adót megfizetni utána.
Ezek a korlátok maradtak 2013. évben is.
oké rendben, akkor nekem mondtak hülyeséget, kész vagyok elismerni, csak a stílusoddal volt bajom, nem kell mindjárt ekkora arroganciával nekiesni az embernek kedves Frankie, amúgy mindkettőtöknek köszönöm a válaszokat, asszem ebből komoly tanulságot szűrhet le mindenki:
hogy ilyen kérdésekben érdemes egyenesen a hivatalhoz fordulni infóért, abból csak nem lehet baj - és azt is érdemes írásban megtenni, mert informáltak engem már komolyabban félre, magánál a mindenható NAV-nál is (igaz, akkor még APEH-nek hívták), és azután ha mégis gond adódik, mégiscsak ott az írásos állásfoglalás (vagymi)... üdv mindnyájatoknak, és thx még egyszer.
Facebook... bűncselekmény gyanúja esetén van adatszolgáltatási kötelezettsége, és szerződése is a júzerekkel, akik, amikor beregisztrálnak a felületre, az "elfogadom a felhasználási feltételeket" kérdésre "igent" nyomnak, azzal meg is kötötték azt a bizonyos szerződést - a jövedelemeltitkolás gyakorlatilag adócsalás, mint olyan bcs, következésképpen ebben az esetben - az én olvasatomban legalábbis - köteles a Facebook adatot szolgáltatni a felhasználóról...
(volt erről nemrégiben egy beszélgetés a köztévén, ahol a behívott szakértő gyak. ugyanezeket mondta, de lehet hogy őt is le kéne cserélni;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!