Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A használt dolgaim eladása...

A használt dolgaim eladása után kell adóznom?

Figyelt kérdés
Csinálnék egy ingyenes egyszerű weboldalt, amire feltenném az olyan dolgaimat,amik nem kellenek, ezek használt holmik, akkor adóznom kell utána? És az nem gond, hogy erre a célra direkt létrehoztam egy oldalt? Vagy az már von maga után pár szabályt?

2013. márc. 3. 10:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
nagyon szívesen:)
2013. márc. 4. 01:57
 12/21 anonim ***** válasza:
Valaki megtenné, hogy ezt a bizonyos 840 ezres szabályt belinkelné, vagy legalább megmondaná, hogy az SZJA törvényben hol találom? (Konkrét paragrafus hivatkozás érdekelne)
2013. márc. 4. 07:52
 13/21 anonim ***** válasza:
Én meg neked mondanám barátom, hogy tanulj meg olvasni, amit írtam a web oldallal kapcsolatban.
2013. márc. 4. 22:00
 14/21 anonim ***** válasza:
Még mindig nem tudom, hogy honnan van az egyik válaszolónál a 840 ezres "szabály". De a franky 160 ezres szabályát sem tudom hova tenni. Mondanátok legalább egy paragrafust, amelyben ezek megtalálhatóak, hátha lemaradtam valamiről tavaly óta...
2013. márc. 5. 06:13
 15/21 anonim ***** válasza:
rohadtnagy sutyerák vagy Frenkigyerek, pedig még azt sem tudod, hogy a FACEBOOK-nak is VAN adatszolgáltatási kötelezettsége! legalább hülyeségekkel ne oltogasd itt a jónépet!
2013. márc. 5. 13:43
 16/21 anonim ***** válasza:
a 840.000.-es SzJA határt a köbyvelőnktől kérdeztem meg, aki 14 éve könyvel nekünk, talán nem mondott hülyeséget, de szabad az út mindenkinek, hogy könyvelőhöz forduljon, ha nem hiszi el - segítő szándékkal írtam a választ azoknak, akiknek nincs pénzük könyvelőre, vagy jogi tanácsot kérni, de bakker, sz*rok bele máskor, ha ilyen válaszok, és negatív értékelések árkeznek, mintegy hálából (csak megjegyezném, hogy az is az értékelőt, ill. a válaszadót minősíti, aki így képes lereagálni mások jószándékát!)
2013. márc. 5. 13:48
 17/21 anonim ***** válasza:

Hogy sutyerák lennék, nem hinném.

A facebooknak a saját bevétele van, azokon hirdetetten emberkékre nincs, mivel velük nincs szerződése. Ilyenformán csak akkor van bevétele, ha vesznek hirdetés csomagot, vagy saját applikációkat adnak el.

Bármilyen más adatszolgáltatás magánszemélyekről illegális.

A kereskedelmi oldalaknak van, hogy milyen személyek, milyen forgalmakat bonyolítottak, mikor, kivel.

SZJA? Komolyan, köze nincs ebben a formában semmihez, mivel ezeket a tevékenységeket mindenki másodállásban csinálja, így azonnal kéne adózni ebből mindenkinek.

Nem ez egy évi 600 ezres határ, amit a saját ingóságaidnak értékesítésére használhatsz.

2 hónapja már kiveséztük ezt itt több emberrel.

Én nem a könyvelőmtől tudom, hanem a NAV-nak az előadójától, a továbbképzésről, mert én meg könyvelő vagyok:D

A könyvelődet, meg gyorsan cseréld le, mert ha ennyire vágja ezt, gondolom a többit mennyire tudja.

2013. márc. 5. 19:56
 18/21 anonim ***** válasza:

Mielőtt még nagyon egymásnak esnétek, csak megjegyezném, hogy a könyvelő rosszul tudja. Az "adómentes" határ ingóságértékesítés esetén annyi, amennyit Franky mondott. Évi 600 ezer forint ÁRVEVÉTEL, vagy évi 200 ezer (nem 160 ezer!) forint JÖVEDELEM a korlát. Ezekben az esetekben nem kell az adót megfizetni utána.

Ezek a korlátok maradtak 2013. évben is.

2013. márc. 6. 06:09
 19/21 anonim ***** válasza:

oké rendben, akkor nekem mondtak hülyeséget, kész vagyok elismerni, csak a stílusoddal volt bajom, nem kell mindjárt ekkora arroganciával nekiesni az embernek kedves Frankie, amúgy mindkettőtöknek köszönöm a válaszokat, asszem ebből komoly tanulságot szűrhet le mindenki:

hogy ilyen kérdésekben érdemes egyenesen a hivatalhoz fordulni infóért, abból csak nem lehet baj - és azt is érdemes írásban megtenni, mert informáltak engem már komolyabban félre, magánál a mindenható NAV-nál is (igaz, akkor még APEH-nek hívták), és azután ha mégis gond adódik, mégiscsak ott az írásos állásfoglalás (vagymi)... üdv mindnyájatoknak, és thx még egyszer.

2013. márc. 6. 12:00
 20/21 anonim ***** válasza:

Facebook... bűncselekmény gyanúja esetén van adatszolgáltatási kötelezettsége, és szerződése is a júzerekkel, akik, amikor beregisztrálnak a felületre, az "elfogadom a felhasználási feltételeket" kérdésre "igent" nyomnak, azzal meg is kötötték azt a bizonyos szerződést - a jövedelemeltitkolás gyakorlatilag adócsalás, mint olyan bcs, következésképpen ebben az esetben - az én olvasatomban legalábbis - köteles a Facebook adatot szolgáltatni a felhasználóról...

(volt erről nemrégiben egy beszélgetés a köztévén, ahol a behívott szakértő gyak. ugyanezeket mondta, de lehet hogy őt is le kéne cserélni;)

2013. márc. 6. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!