Ha igényleg vállalkozásomhoz Uniós adószámot, milyen előnyei, hátráyai vannak (ha vannak)?
konkrétan, ha ilyen adószámmal rendelkezem majd, akkor pl szomszédos uniós országokból vásárolhatok áfa nélkül végfelhasználásra (természetesen ha jól értelmeztem a netet, akkor ha az a cég is rendelkezik vele)? Legyen az tv, kamera stb...?
Esetleg jár valami hátrányal ez?
ez alapján a végén tér ki rá:
még ha közösségi adószám mellett áfa nélkül is kapnám meg a terméket, azután nekem be kéne fizetni az apeh felé az itteni adót.
link lemaradt:
www.noja.hu/?col=10&item_id=3&id=168
Nem hinném, hogy lenne hátránya az EU-s adószámnak. Ha mindkét fél EU-s, és van EU adószáma (erről meg kell bizonyosodnia mindkét félnek!), a célország a vevő, akkor ez eladó ÁFA nélkül szállíthatja le a terméket. A vevő a saját országában köteles megfizetni az ÁFA-t, de egyből le is vonhatja akkor, ha nem értékesíti tovább a terméket.
Mindamellett a teljes szabályozást érdemes tanulmányozni, és könyvelővel beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!