Hatályos adózási jogszabályok gyűjteményét hol találhatom meg online?
Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor keresd a Személyi Jövedelemadó Törvényt, ha társasági formában vállalkozol, akkor kell még mellé a Társasági Adó Törvény is. Ha még ez mellett áfás is vagy, akkor kell hozzá az ÁFA törvény. De kell még a járulékfizetések miatt a TB törvény.
No meg kell az Adózás Rendjéről Szóló Törvény.
Meg kell az IPÁ-ról a Helyi Adókról Szóló Törvény, és előfordulhat, hogy kell az Illetékekről Szóló Törvény is.
Rágd csak magad végig a törvényeken, úgy, ahogy eredetileg gondoltad, azután majd csak kiokoskodod!
Most minek akarsz még újabb, és meglehet, hogy ismét csak másfajta válaszokat begyűjteni.
Végigrágod magad rajtuk, és kész.
Eszem a drága zúzádat! Mit gondolsz, a könyvelők sokszor miért olyan sík idegek, mert szinte minden törvényben vannak olyan mondatok, §-ok, stb. ha akarom így értelmezem, ha akarom amúgy. Vagyis, ha az ellenőr azt találja, hogy az illető egyik módon értelmezte és csinálta, akkor ő a másik értelmezést veszi helyesnek. Vagyis, mindegy, csak lehessen büntetni!
Rágd át magad rajtuk, döntsd el, hogy te magad hogyan fogod értelmezni, vagy válassz ki egy könyvelőt, fogadd meg az ő tanácsát (persze fizesd is ki), és ha később kiderül, hogy nem jól mondta, nem jól csinálta, övé a felelősség, hiszen te bíztál benne, sőt meg is fizetted a tudását és a munkáját.
Egyébként is itt ezekben a napokban ne nagyon várd, hogy valóban szakmabeli válaszol neked (én csak voltam, ma már nyugdíjas könyvelő vagyok), mert most van jónéhány bevallás határideje a vállalkozóknál, éjjel-nappal dolgoznak. Nem igazán fognak erre az oldalra feljönni, hogy válaszolgassanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!