Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Milyen jogszabály szól a...

Milyen jogszabály szól a vámkezelés ellen?

Figyelt kérdés

Ebay-ről rendeltem 60ezer forint értékű árut, és van egy olyan rublika, hogy "vámmentes vámkezelést kérek:"

gondolom az ide illő jogszabályt kell tudni, és erre vagyok kíváncsi, mert nem terveztem + 20 ezret fizetni a termékért!

2013. febr. 14. 16:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Az nem neked szól, de egyébként tessék: [link]
2013. febr. 14. 17:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem, 150 dollár felett van áfa, és vám kötelezettség.

De ez a törvény az EU-ban, ha megbuksz rajta, akkor többet fogsz fizetni, mert ki fogják nyitni a csomagot így is úgy is. Meg a papírra úgy is rá lesz írva mennyi az értéke.

Amúgy ez usaból jön?

2013. febr. 14. 19:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, az usa-ból. Hogy lehet ezt elkerülni? Hogy máskor ne fogják meg?
2013. febr. 15. 11:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Én nem kockáztatnék a helyedben, de ahogy érzed...igazából csak azt hallani, hogy minden felbontanak, és ha rá van írva, hogy 20 dollár, közben meg ránézésre ér 500-t, akkor ott gond, lehet nem is engedik be az országba, vagy igen, de akkor lesz bünti is.

A NAV szeret büntetni...

2013. febr. 16. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!