Segítene valaki a 1253 NY jelű nyomtatvány kitöltésében?
Szeretném idén a NAV-val megcsináltatni az adóbevallásomat de nem találok sehol az interneten választ a kérdésemre miszerint én a munkahelyemen igényeltem a tavalyi évre a gyerekem után az adókedvezményt egyedül én a kapom a párom nem. És azt nem értem hogy itt van egy olyan hogy érvényesíteni kívánom-e az összevont adóalapot csökkentő családi kedvezményt? Nekem most erre igennel kell válaszolnom vagy nem kell bex-elnem? Hiszen a cégnél már igényeltem. Mert ha be x-elem akkor ki kell töltenem a 1253NY-03 lapot amit viszont nem küldtek.Remélem érti valaki hogy miről beszélek és várom sürgősen a válaszokat
Előre is köszönöm
Én pont tegnap töltöttem ki ugyanezt elektronikusan. Be kell jelölni, ha nem teszed, akkor nem is valid a program szerint a form.
Ha mindenáron papírformában akarod beküldeni, akkor 1253NY-03 -as űrlapot töltsd le, majd nyomtasd ki.
Itt nem igénylésről van szó, hanem bevallásról. Tehát pont azét kell bejelölnöd, mert a cégnél igényelted.
Bárki, azonban szükséges egy ügyfélkapu hozzáférés, amit az okmányirodán kell igényelni. Vagy most már járási hivatalban vagy miben.
Megéri a fáradtság, mert ezen kívül egyéb más dolog is egyszerűbben oldható meg a segítségével. Ráadásul olcsóbb és gyorsabb is.
Pontosítanék:
Az ügyfélkapu hozzáférés csak az internetes beküldéshez kell. A kitöltéshez nyugodtan lehet használni a NAV programját az ügyfélkapu hozzáférés nélkül is, csak a végeredményt ki kell nyomtatni és postai úton kell feladni. Azonban így is megéri használni, mert a kitöltött formot validálja a program.
Ügyfélkapu regisztráció:
A NAV kitöltő programja:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!