Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyit kérjek a könyvelésért?

Mennyit kérjek a könyvelésért?

Figyelt kérdés

Segítsetek nekem. Főleg őstermelőknek meg egy pár egyéni vállalkozónak könyvelek idehaza. Mindig bizonytalanságban vagyok, mennyit kérjek tőlük, pedig évek óta csinálom. A városban nem tartanak össze a könyvelők, inkább gyanakodnak egymásra, maguknak valók, nem tudok kit megkérdezni.

Áfás vagy komp.feláras őstermelőtől, családi gazdaságtól mennyit kérnek és milyen logika alapján? Havidíj van vagy éves?

Egyéni vállalkozóval mi a helyzet?

Ha érintett vagy, írd meg, mi a tapasztalat! Köszönet.

2013. jan. 25. 20:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Te Jézus Isten!

Ha én pénzt veszek el egy szolgáltatásért, akkor függetlenül attól, hogy szerencsétlen kötelezett-e vagy nem ADOK SZÁMLÁT a szolgáltatásról!

És ha bemegy revízióra képviselni a nav-hoz akkor egyeztetik és megkérdik ki fia borja.... Gondolkodjál már, ráadásul a felelősségbiztosítása se fizet, ha történik valami....

És tudod, már fejre állok az ilyen számlát-nem-adok-könyvelőnek-túlképzett-vagyok Gizikéktől, akik aztán itt landolnak, és fizethetnek mégegyszer a számlát-nem-adok szolgáltatásért, persze már számlára....

2013. jan. 27. 20:20
 12/15 anonim ***** válasza:
És akkor persze mi számlát-adunk könyvelők meg harcoljunk a felelősségbiztosítással nem rendelkező, könyvelőnek túlképzett, számlát, szerződést nem adó, rosszabb esetben képviseletet sem vállaló könyvelők áraival... Hát ezért tartunk itt .... Egyébként a tízmilliós határnak a számlázáshoz vajmi kevés köze van....
2013. jan. 27. 20:25
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Könyvelő Úr!

Természetesen Magyarországon mindenki mindig ad számlát, mindenről. Egy jó könyvelőnek sem az a dolga, hogy minimalizálja az ügyfelei adófizetési kötelezettségét, a kötelessége csupán a törvény tiszteletben tartása. Ezért is fizetik meg a jó könyvelőket.

Valószínűleg több dolog "történik" úgy, hogy egy elvileg végzett könyvelő végzi a könyvvitelt, mintha egy teljesen hozzá nem értő cégvezető tenné ugyanezt.

Egyébként pedig akinek 10 millió alatti a ÉNÁB-e az NEM kötelezett arra, hogy könyvviteli szolgáltatást igénybe vegyen, így NEM kell azt számlával/szerződéssel igazolnia. Ezért van köze a 10 milliós határnak.

Valószínűleg egy jó könyvelőnek nem okoz problémát a felelősségbiztosítás megfizetése. De ezzel a hozzáállással, hogy mindenben a kifogásokat keresed, értem, hogy miért "tartasz itt..." És emellett mindenki elkezdte valahol, a kérdező most csöppent bele a szakmába, most próbálkozik helytállni, kialakítani az ügyfélkörének az alapjait.

Nem akartalak megbántani, de szerintem a kérdező feltett egy korrekt kérdést. Te idejöttél leoltani, mert te vagy A KÖNYVELŐ, de a napi rutinon kívül te sem vagy tisztában a számviteli törvénnyel, de azzal sem, hogy mi lenne egy normális könyvelőnek a feladata.

2013. jan. 28. 18:09
 14/15 anonim ***** válasza:

Na ácsi! Ha én nyújtok neked egy szolgáltatást, függetlenül attól hogy te köteles vagy-e igénybe venni, akkor számlát kell adjak róla, ugyebár. Na már most hiába nincs 10 milla az árbevétele, és hiába nem kötelezett könyvviteli szolgáltatás igénybevételére, attól még szolgáltatást kapott és fizetett érte! Továbbá a könyvelő hibájára a felelősségbiztosítás sose térít ha nincs szerződés meg számla! Hidd el jobban tisztában vagyok a számviteli törvénnyel mint te... Ha ismernél, tudnád.... :)(de persze ez nem ide tartozik) De attól mert pl. a számviteli törvény ezen passzusa nem vonatkozik rá, még kapott szolgáltatást... És ha én vállalkozó vagyok, akkor joggal várom el, hogy képviseljen a könyvelőm a hatóság előtt, még akkor is, ha a számviteli törvény szerint nem vagyok köteles könyvelőt alkalmazni...És jobb, ha tőlem tudod, van olyan adóhatóság, ahol addig el se kezdik az ellenőrzést, míg nem csekkolták, hogy a meghatalmazott ki fia borja, van-e JOGA egyáltalán az ART szerint képviselni, avagy nincs... Felhívnám tisztelt figyelmedet, hogy nem csak számviteli törvény létezik. Tudod? Nézd meg hogy ART szerint kit ki és milyen ügyben képviselhet.... Vállalkozó, aki egyébként könyvelőt tart, gondolod egyedül megy ellenőrzésre? Igen tudom van ilyen is... Mert nem kap számlát, aztán megyek én, és az ellenőrnek vörös a feje....

Továbbmegyek... Túlképzettnek tartja magát ehhez, akkor minek csinálja? és ezt nem én írtam ő írta fentebb...

Egyébként meg ha könyvelő komolyan akkor nem írja hogy szakmai fórumokon nem lehet díjakról informálódni, mert ez nem igaz.... (és ezt megint tapasztalatból tudom :)

És igen elegem van a felelősséget a munkájáért nem vállaló "könyvelőkből", mert tudod éppen most is ilyet teszek helyre, és az igazság az, hogy ettől jobban már nem lehet tönkre tenni a céget, mint ahogy sikerült neki.... Igaz, se számla, se szerződés, se felelősségvállalás, pénz elvéve könyvelés hát az sehol sincs....

És egyáltalán honnét tudod, hogy én hol tartok? Hmm?

2013. jan. 28. 22:00
 15/15 anonim ***** válasza:

Ja igen majd elfelejtettem...

Hidd el nagyon is tisztában vagyok vele hogy mi egy jó könyvelő feladata, és napi rutinon felül is van jártasságom, nem is olyan rég ezt én bebizonyítottam... :)

Könnyű véleményt formálnod úgy másról, hogy lövésed sincs mit beszélsz...

2013. jan. 28. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!