Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A bekerülési értéknél 1000000...

A bekerülési értéknél 1000000 forint az üzembe helyezett gép értéke és az tartalmazza az ÁFA-át, akkor hogy vonom ki belőle?

Figyelt kérdés

2013. jan. 22. 16:20
 1/5 anonim ***** válasza:

1. ÁFA törvényben ott a számítási mód leírva, ha felülről lefelé, vagy a végösszegből visszafelé akarod számolni

2. Ha megnézed a vásárlási számlát, abból is (elvileg) ki kell derülnie

3. A könyvelőd majd kapásból kiszámolja, ne terheld ezzel magad. Te foglalkozz az üzlettel, ez nem a te szakmád, ha még ennyit sem tudsz.

2013. jan. 22. 16:42
 2/5 A kérdező kommentje:
hát foglalkoznék én az üzlettel csak még fősulira járok :D
2013. jan. 22. 17:07
 3/5 anonim ***** válasza:

1000000/127*100

27%-os Áfával számoltam.

2013. jan. 22. 17:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben a nettó értéket kapod meg. Elfelejtettem mondani.

Ha az ÁFÁ-ra vagy kiváncsi:

Bruttó összeg/127*27

De lehet, hogy egyszerűbben is ki lehet számolni, fene se tudja...

2013. jan. 22. 17:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Elég szomorú, hogy már a suliban itt tartol, a %-számítás pedig még gondot okoz!

Másrészt, ha a házifeladatok kategóriába rakod fel a kérdésedet, hamarabb kapsz rá választ. Ez a kategória a vállalkozásoké, te pedig állítólag még diák vagy. Annak is csapnivaló, ha még ennyit sem tudsz.

2013. jan. 22. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!