Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ajánlanátok egy jó, színvonala...

Ajánlanátok egy jó, színvonalas számvitel könyvet? Nem vizsgára tanulok, csak magamnak frissiteném fel illetve szeretném alaposabban tudni a dolgokat.

Figyelt kérdés
Elég erős alapom van már, csak csiszolni szeretném.
2013. jan. 22. 11:44
 1/3 anonim ***** válasza:

A következőkre van szükséged:

- a mindenkor aktuális számviteli törvény

- a mindenkor aktuális adótörvény (=SZJA, T.adó, TB, törvény, ART, helyi adókról szóló törvény). Ezek ismerete nélkül ugyanis nem fogod tudni számolni munka közben a fizetendő adók összegét

Az alaptételek könyvelésnél gyakorlatilag nem változtak, és mivel a rendszerváltás óta a számlatükör nem kötelező, csak ajánlott, mindenki saját magának készíthet egyet. Az alkalmazott kontír-tételek a régiek.

Egyszeres könyvvitelnél pedig a könyvelés a logikán alapul.

Minden általam felsorolt törvényt megtalálod a net-en.

2013. jan. 22. 16:51
 2/3 A kérdező kommentje:

köszi, hogy észrevettél

persze vannak törvényeim

de mégis jobb egy magyarázatos könyv

adóba találtam saldós magyarázós könyvet

de számvitelbe nem

a sulis számvitel könyveim meg 2004-esek,

oké, az alapok nem változtak

de csak csiszolták a számviteli törvényt

van pl a számviteli esettanulmányok című 2009es könyv, de nekem nincs meg és sajna már nem is adják ki

egy ilyesmire gondolnék

2013. jan. 22. 17:05
 3/3 anonim ***** válasza:

[link]

Itt nézelődj, ezek között korábban én is leszedtem olyan oldalt, ahol könyvelési tételek voltak, keresgélj, biztosan lesz. (Sajna én már töröltem)

A mindenkor hatályos számviteli törvényt viszont a net.jogtár. oldalról szedd le. Üsd be a keresőbe, hogy számviteli törvény, és ha annak az oldaláról töltöd le, az biztosan a legújabb verzió.

2013. jan. 23. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!