Ajánlanátok egy jó, színvonalas számvitel könyvet? Nem vizsgára tanulok, csak magamnak frissiteném fel illetve szeretném alaposabban tudni a dolgokat.
A következőkre van szükséged:
- a mindenkor aktuális számviteli törvény
- a mindenkor aktuális adótörvény (=SZJA, T.adó, TB, törvény, ART, helyi adókról szóló törvény). Ezek ismerete nélkül ugyanis nem fogod tudni számolni munka közben a fizetendő adók összegét
Az alaptételek könyvelésnél gyakorlatilag nem változtak, és mivel a rendszerváltás óta a számlatükör nem kötelező, csak ajánlott, mindenki saját magának készíthet egyet. Az alkalmazott kontír-tételek a régiek.
Egyszeres könyvvitelnél pedig a könyvelés a logikán alapul.
Minden általam felsorolt törvényt megtalálod a net-en.
köszi, hogy észrevettél
persze vannak törvényeim
de mégis jobb egy magyarázatos könyv
adóba találtam saldós magyarázós könyvet
de számvitelbe nem
a sulis számvitel könyveim meg 2004-esek,
oké, az alapok nem változtak
de csak csiszolták a számviteli törvényt
van pl a számviteli esettanulmányok című 2009es könyv, de nekem nincs meg és sajna már nem is adják ki
egy ilyesmire gondolnék
Itt nézelődj, ezek között korábban én is leszedtem olyan oldalt, ahol könyvelési tételek voltak, keresgélj, biztosan lesz. (Sajna én már töröltem)
A mindenkor hatályos számviteli törvényt viszont a net.jogtár. oldalról szedd le. Üsd be a keresőbe, hogy számviteli törvény, és ha annak az oldaláról töltöd le, az biztosan a legújabb verzió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!