Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ezt kaptam a könyvelőnktöl:...

Ezt kaptam a könyvelőnktöl: "Fontos-900. 000ft büntetés elmulasztás esetén! " Valaki már átment ezen a . Tortúran? Mennyi kéri az ügyvéd és egyáltalán meg kell csinálni? Ime a levél:

Figyelt kérdés

"Tisztelt Ügyfelünk!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a cégjog módosítása miatt az alábbi változtatásokra van a cégeknek szüksége:

Székhely igazolás:

Székhely, telephely, fióktelep használatának jogosultságát igazolni kell minden 2012 március elseje előtt alapított cég esetében.

Ez azt jelenti, hogy minden bejelentett ingatlanhoz (székhely, telephely, fióktelep) kell egy igazolás, amely szerint az összes tulajdonos és az összes haszonélvező hozzájárul, hogy az adott ingatlant a cég használhatja.

Ügyvezető adatok:

A cég képviseletére jogosult személyek (pl. ügyvezető), valamint tagjai adóazonosító jelét vagy adószámát, születési idejét és esetleg egyéb adatokat kell megadni a cégbíróságnak.

Külföldi személy vagy cég esetén:

Ha a bejegyzési kérelemben külföldi jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság szerepel, vagy a bejegyzési kérelemben feltüntetett külföldi természetes személy nem rendelkezik magyarországi lakóhellyel, a bejegyzési kérelemben kézbesítési megbízottat kell megjelölni.

Mivel ezeket a változásokat, változtatásokat, mi nem tudjuk eszközölni, arra kérnénk minden ügyfelet, hogy a sikeresebb, és gördülékenyebb ügyintézés miatt keressen fel egy cégjogászt."

#cégbíróság #székhely ígazolás
2013. jan. 17. 15:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Egyre tudom a választ:

"meg kell csinálni?"

Igen.

2013. jan. 17. 15:54
 2/7 anonim ***** válasza:
35 ezret hallottam. Tőlünk 13 ezret kért az ügyvéd, de úgy tudom nem kért ügyvédi díjat,
2013. jan. 17. 17:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Kb. 10 évvel ezelőtt már akkor ezeket végig-zongoráztuk, legalábbis az akkor élő társaságok esetében.

Meglehet, hogy azóta ez ellaposodott, és most a Cégbíróság felébredt?

Ha jól emlékszem akkor én is olyan 25 ezer körül fizettem az ügyvédnek. (Persze minden papírt és igazolást az orra alá raktam, ő csak beküldte a Cégbírósághoz)

2013. jan. 17. 17:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a váloszokat, k.b. én is 25 ezerre számitok. De ez is csak ujbol pénzkidobás, hisz minden adat már megvan nekik.(((
2013. jan. 18. 07:58
 5/7 anonim ***** válasza:
15 ezerért megcsinálják, nem illeték köteles, mondjuk ez a mi ügyvédünk:D
2013. jan. 18. 13:15
 6/7 anonim ***** válasza:
A legfontosabb kérdésre a legfontosabb válasz: igen, meg kell csinálni. Minden olyan céget érint ez a kötelezettség, amelyik 2012 március elseje előtt alakult. Magánvélemény, de elég szemét húzásnak érzem, mert kicsit lehúzás szaga van. Elfogadhatónak tartanám ezt, ha azokra a cégekre nézve volna kötelező, akik a mostani elvárások alapján nem adtak le az alakulásukkor minden most kért adatot. Na de akik hiánytalanul leadták? Azoknak ez egy felesleges kör, amiért fizetni is kell, mert ugye a dolog illetékmentes, de mivel ügyvéd bevonása kötelező, az ügyvédi munkadíjat ki kell csengetni. Az ügyvédi költség egyébként változó, szabadáras a piac, Pest környékén több cég hirdeti ezt a szolgáltatást 12-15 ezer + áfáért, de vidéken jellemzőbb ár a 20+áfa. Az én ügyvédem is ennyiért csinálta meg.
2013. jan. 20. 01:34
 7/7 A kérdező kommentje:
Már megvan,10 perc és 20 ezer az egész. Pontosan szemét húzásnak neveznem én is. Igy nem kell sok ész, hogy az állami kassza ne legyen minuszban.
2013. jan. 20. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!