Ezt kaptam a könyvelőnktöl: "Fontos-900. 000ft büntetés elmulasztás esetén! " Valaki már átment ezen a . Tortúran? Mennyi kéri az ügyvéd és egyáltalán meg kell csinálni? Ime a levél:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a cégjog módosítása miatt az alábbi változtatásokra van a cégeknek szüksége:
Székhely igazolás:
Székhely, telephely, fióktelep használatának jogosultságát igazolni kell minden 2012 március elseje előtt alapított cég esetében.
Ez azt jelenti, hogy minden bejelentett ingatlanhoz (székhely, telephely, fióktelep) kell egy igazolás, amely szerint az összes tulajdonos és az összes haszonélvező hozzájárul, hogy az adott ingatlant a cég használhatja.
Ügyvezető adatok:
A cég képviseletére jogosult személyek (pl. ügyvezető), valamint tagjai adóazonosító jelét vagy adószámát, születési idejét és esetleg egyéb adatokat kell megadni a cégbíróságnak.
Külföldi személy vagy cég esetén:
Ha a bejegyzési kérelemben külföldi jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság szerepel, vagy a bejegyzési kérelemben feltüntetett külföldi természetes személy nem rendelkezik magyarországi lakóhellyel, a bejegyzési kérelemben kézbesítési megbízottat kell megjelölni.
Mivel ezeket a változásokat, változtatásokat, mi nem tudjuk eszközölni, arra kérnénk minden ügyfelet, hogy a sikeresebb, és gördülékenyebb ügyintézés miatt keressen fel egy cégjogászt."
Egyre tudom a választ:
"meg kell csinálni?"
Igen.
Kb. 10 évvel ezelőtt már akkor ezeket végig-zongoráztuk, legalábbis az akkor élő társaságok esetében.
Meglehet, hogy azóta ez ellaposodott, és most a Cégbíróság felébredt?
Ha jól emlékszem akkor én is olyan 25 ezer körül fizettem az ügyvédnek. (Persze minden papírt és igazolást az orra alá raktam, ő csak beküldte a Cégbírósághoz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!