Hogyan tudom visszaigényelni a Tb-met itthon, ha külföldön dolgozom?
Figyelt kérdés
Külföldön dolgozom és ott is fizetem a Tb-t, így itthon szeretném visszaigényelni. Ezt melyik igénylőlapon tehetem meg, és mennyi időre visszamenőleg lehet visszaigényelni?2013. jan. 13. 21:49
1/4 anonim válasza:
Visszaigényelni szvsz nem lehetséges, mivel kötelességed lett volna bejelenteni itthon a külföldi munkavállalást az EU-n belül, egyúttal szüneteltethető a TB fizetés.
2/4 anonim válasza:
Nem lehet kettős biztosításod,illetve lehet, csak feleslegesen fizetted itthon. Ki kellett volna jelentkezni itthonról és amikor hazajössz, akkor meg vissza.
Ha majd hazajössz, be kell menj a Nav-hoz és vigyél igazolást, hogy Te x dátumtól y-ig nem voltál itthon, és kint volt biztosításod, azt lemínuszolják, és amíg az az összeg tart, addig nem kell itthon fizetned. Egyenleget le lehet kérni online is.
3/4 anonim válasza:
Szüneteltetni nem lehet, csak ki-be lépkedni... Kicsit rugalmatlan,de ez van. Ja és ha holnaptól nem akarod itthon fizetni, akkor abeven is ki tudsz jelentkezni. Legalább az megmarad addig is, amíg hazajössz. A részleteket meg majd letárgyalod velük.
13T1011
4/4 anonim válasza:
Nem mindegy mit jelent a külföld. Ha nem EGT tagállamban dolgozol és van Magyarországon állandó lakcímed, akkor a magyar biztosítást is kell fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!