Milyen összegekre leszek jogosult?
2007 őszétől nem dolgoztam, mert feküdnöm kellett az első babánkkal, amíg 2008 tavaszán, május elején meg nem született. Ez idő alatt táppénzen voltam.
Utána 168 nap tégyás következett november 3-ig, majd maxi összegű gyeden vagyok most még.
Jövő tavaszra tervezzük a következő baba beültetését. Ekkor is valószínűleg feküdnöm kell majd.
Ha a gyed-ről elmegyek táppénzre, akkor mennyi lesz a táppénzem? A gyes-t a párom kapná.
A tégyást és a gyedet is a minimálbér kétszereséből számolnák majd a második baba után?
Annak van jelentősége, hogy a baba megszületik-e jövő év november 2-ig, vagy ha utána születik akkor is a minimálbér kétszerese után kapok és nemcsak a minimálbér után tégyás-t és gyed-et?
Szia! Tudtommal a gyedet, az előző év bejelentett átlagkeresete után kapod, tehát ha 2010-ben születik a gyermek, akkor a 2009-es év után számolják! Az mindegy hogy melyik hónapban születik! Ha táppénzen voltál, akkor valószínű volt munkaviszonyod! A kérdés az, hogy jelenleg fennáll-e a munkaviszony, illetve a későbbiekben megmarad-e?
Mert az is befolyásolja
Köszönöm a válaszod, az előbb elküldtem véletlen gyorsabban, mint akartam. :)
Azt nem tudom, hogy ha a gyes utolsó heteiben vagy az azutáni táppénz idő alatt születik, akkor is minimálbér kétszerese után kapnám szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!