Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Futárszolgálatnál miért...

Futárszolgálatnál miért vannak körzetek? (lent)

Figyelt kérdés

Rendeltem egy terméket egy budapesti boltból.

Sajnos éppen nem voltam otthon mikor hozták de gondoltam majd felhívnak és akkor simán elhozza a futár a belvárosba is.kb 10km lett volna az út. De nem hozta mert valami kőrzetről dumált és h. majd csak holnap hozza oda. Namármost ezt én azért nem értem mert Pestről hozzák a cuccot 2500ft ért az egész országba elviszik akkor most mit problémáznak ezen? Az egész út akár 200km rel is lehetne hosszabb akkoris ugyanannyi a száll költség...

2013. jan. 9. 17:39
 1/3 anonim ***** válasza:

ODA viszik, ahová a cimzés szól, máshová nem vihetik.

Mellesleg a futárszolgálat meg van szervezve, minden kocsi csak meghatározott területen belül mozog. A szállitási költség meg azért annyi, amennyi, mert nem autókáznak fölöslegesen - ami a cégnek azért nem ingyen lenne.

2013. jan. 9. 17:50
 2/3 anonim ***** válasza:

A futárszolgálat nem úgy működik, hogy fogja csak és kizárólag a te csomagodat felveszi (a feladónál), és kiviszi neked, ha meg nem vagy otthon éppen, akkor majd később. Ezért írják ki mindig, hogy olyan címre kérd, ahol 8-18 óra között MINDIG van olyan, aki át tudja venni.

A futár felvesz 20-40-50-100 csomagot reggel a központban (kb amennyi belefér az adott napi munkaidejébe), és elindul a megadott címekre leadni a csomagokat (valamint felvenni más helyekről a csomagokat). Ebben egy útvonaltervet követ. Ha elkezd ide-oda mászkálni mert "éppen nincsenek otthon", akkor sose fog végezni. Főleg ha 200km-ről még haza is kell mennie.

2013. jan. 9. 18:02
 3/3 anonim ***** válasza:
szerinted, ha egy futár hordaná a fél országban a cuccot, mikor érne oda hozzád?
2013. jan. 9. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!