Mennyit kell pontosan fizetni az egészségügyi hozzájárulásra?
Figyelt kérdés
Nincs munkahelyem, ezért bejelentkeztem a NAV-ban, azt mondták havonta 6660-at kell fizetni 2013-ban. Viszont most nézem, hogy az ügyintéző azt írta 6660/hó 222/nap. Ez viszont 28 napnál 6216, 31-nél 6882. Mennyit utaljak, hogy ne legyen büntetés? Ezt mindig úgy kell, hogy megnézem, hány napos volt a hónap és kiszámolom?2013. jan. 3. 10:46
1/5 anonim válasza:
Nem egészségügyi hozzájárulás, hanem egészségügyi szolgáltatási járulék. (teljesen más a kettő)
Ha egész hónapra fizeted, akkor 6660, függetlenül a hónap napjainak számától.
Ha nem kell egész hónapban fizetned, akkor az adott hónapban a fizetési kötelezettséggel terhelt napok számát szorzod a 222-vel.
Magyarán, ha pl. január 11-től kell fizetned május 15-ig, akkor januárra 21*222, február-március-április: 6660 mindhárom hónapra, májusra 15*222.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, így már értem, volt törthónap, ezért írta így fel!
2013. jan. 3. 11:06
3/5 anonim válasza:
Ha most nincs munkahelyem és nem fizetem ezt az izét, megbüntethetnek???
Tegyük fel, hogy nem megyek orvoshoz ebben az időszakban. Ezt kötelező fizetni?
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos kötelező. Ha rájönnek, és olyan nincs, hogy nem, akkor visszamenőleg valami büntetéssel kell kifizetni.
2013. jan. 3. 11:59
5/5 anonim válasza:
Ha szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorulónak minősülsz, kérelmedre a helyi önkormányzat (vagy most már lehet, hogy a járási hivatalhoz került ez is) rendezi helyetted. A szociális törvényben (fenn van a neten) megtalálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!